Gasparg prawdę mówiąc jak kupisz stół to mało Ci zostanie. A elektronarzędzia na Aku bardzo przydatna rzecz ale to głównie na montaże bo w garażu to spokojnie można na kablu działac.
ZU-Met i dlatego się zastanawiam bo różnica 3 tys, a stół z blatem 8mm i nosnoscia 1500kg spokojnie wystarczy, czy ktoś spawa z was cięższe rzeczy?
Dzochar91 ja tam jakis budynek mialem. Pile uznałem jako priorytet robiąc jakieś meble i tym podobne wymagające precyzji rzeczy. Da się bez ale to zajmuje dużo więcej czasu i zamiast zrobić 3 sztuki ciąć pakietowo zrobisz np tylko jedną .
Gasparg Takie stoły to są dobre jak spawacz do środka jakieś meble małe elementy więc nośność i tak przewymiarowana. Jak myślisz cos większego bramy regały maszyny itp to o tak kobyłki musisz użyć lub 2 stoły z przedłużeniem bo poprostu są za małe. No chyba że ktoś bierze stóły 1.5*3mb
Gasparg Nie kupuj za malych maszyn bo będziesz żałował, musisz kupić min na taśmę 27 z mniejszą to zabawki mało precyzyjne. Ja jakbym miał dziś dostać 24 tys to kupiłbym tylko stół z jakieś konkretnej firmy i oprzyrządowanie i nic innego.
Dzochar91 będzie trzeba to przemyśleć, albo jakieś dodatkowe fundusze poszukać 😅
Dzochar91 Tez jestem tego zdania że nie ma co oszczędzać na pile czy narzędziach. Kupisz z taśmą 13 za 3 tys i ładnie nie utniesz profila 80x20 na nogi do stolika bo 2 mm ucieknie. Może pomysl żeby wziąc coś na raty? Zaczniesz zarabiać to spłacisz wcześniej .
ZU-Met właśnie żona tak mi też podpowiada, żeby narzędzia na aku na raty kupić 🙂
ZU-Met moja pila też na raty poszła a już się odrobiła na jednych schodach, bez niej nie zrobiłbym tych schodów
Gasparg biednych nie stać na tanie rzeczy 🙂 piłe kup z taśmą 27 bo mniejsza będzie uciekac jak będziesz ciął np 80x20 na nogi do stolików
ZU-Met dzięki za podpowiedzi 🙂
Gasparg Nie ma za co
Gasparg a ten pies to czyj
Boguslaw a mój 🙂
Gasparg no to fajny
Przygotowane na poniedziałek, ostatnie 2 ramki na balkon francuski 🙂
Gasparg Wydaje się potężny profil. Jak dla mnie to 60/40
Stal-Fun Chyba to kwadrat jest i bardziej pod 50x50 ale fakt biedzie takie ciężkie .
Stal-Fun 40x40, ta balustrada ze szkłem w środku.
ZU-Met Ocynkownie też chcą żyć 🤣😁
Dzochar91 No jasne ale mi bardziej wizualnie chodziło ale jesli to 40x40 to będzie super
Gasparg Sugerowalem się kobylkami nie sądziłem że spawasz na 60x60 bo chyba trochę za delikatny