Miodek trzeba i艣膰 z post臋pem i now膮 technologi膮 馃榾
ZU-Met Najpierw natrasowalem poziome linie p贸藕niej odmierzalem sobie co ile b臋dzie deska z jednej strony i sprawdza艂em sobie laserem czy si臋 pokrywaj膮.
Miodek To wierciles jak mia艂e艣 ju偶 gotowe ramy ?
ZU-Met Tak bo nie w z膮b nie pasowa艂o mi rozmieszczenie tych sztachet wi臋c pospawalem, przyspawa艂em mocowania i teraz rozmierzam wszystko
Miodek ci臋偶ko wierci膰. Nie wiem jak to liczy艂e艣 ale ja mierze ile chce sztuk np 10 po 15cm i ten wymiar co zostaje z ca艂o艣ci dziele przez 9 i mi wychodzi przerwa .
ZU-Met Mam wytyczne od inwestora co ile ma by膰 przerwa a wymiary mam r贸偶ne bo jest ju偶 ogrodzenie zrobione i musz臋 si臋 w stare s艂upki wmontowa膰.i ka偶de przenslo ma inny wymiar jak i brama i furtka
Miodek Masakra robota poprawki gorsze jak bys nowe zrobi艂. Ale co do wype艂nienia te偶 ka偶de inaczej ?
ZU-Met No w艂a艣nie staram si臋 偶eby by艂o jak najbardziej podobne wi臋c w jednym przensle robi臋 przerwy co 21mm a w drugim co 23. Bo nie chce ci膮膰 tych sztachet po wysoko艣ci bo s膮 zaokr膮glane i jak bym je 艣cina艂 to by kiepsko wygl膮da艂o.
Miodek 2mm nie b臋dzie a偶 tak wida膰 chyba 偶e b臋d膮 obok siebie to na dole pewnie zaczn膮 si臋 mija膰 . Masz jakie艣 zdj臋cie o co chodzi bo ci臋偶ko sobie wyobrazi膰
Troch臋 mam zaleg艂o艣ci ale chemia do sto艂u ju偶 dotar艂a i st贸艂 zosta艂 zabezpieczony 馃榿
U mn膮 e dzisiaj takie prace przysz艂o zrobi膰. Zrobi艂o si臋 bagno i nie mog艂em samochodem wjecha膰 a z przyczepka to mo偶na by艂o zapomnie膰 wi臋c trzeba by艂o zrobi膰 nieplanowany wydatek. A tak wygl膮da艂o.
Miodek Kurla, a u mnie z 7cm 艣niegu 馃ぃ馃ぃ
Miodek nieplanowane wydatki s膮 najlepsze 馃憤
Miodek Ile taka zabawa na gotowo?
Suchy beton dawa艂e艣 i dopiero kruszywo ?
ZU-Met Nie, grube gruszywo z do艂u a ten u g贸ry to 艂amany granic z m膮czka. Pono膰 ma by膰 ju偶 zajebi艣cie.馃榿 Zobaczymy 馃榿
suszi8512 No czasami tak.馃ぃ Ale c贸偶 drog膮 ju偶 zrobiona i utwardzona 馃榿馃槑
Miodek Wiadomo, szkoda 偶e nie da艂es geow艂贸kniny pod kruszywo. Ja te偶 nie da艂em i 偶a艂uje tylko mam troch臋 grubsza podbudow臋.
suszi8512 56ton kruszywa i us艂uga koparka 3700
Dzochar91 Tak s艂ysza艂em o tej w艂贸knienie ale Niestaty posz艂o bez. Zrobi si臋 spi臋艂o to przywioz臋 zag臋szczark臋 i to troche ubije, ale musi to wyschn膮膰 troch臋
Miodek no to faktycznie boli taki nie planowany wydatek
Miodek Z ta w艂贸knina to chodzi o to 偶eby nie ucieka艂o kruszywo w gleb臋 . Szwagier pod wjazd wysypal 4 wywrotki i po艂ow臋 nie wida膰 po 2 latach