Te偶 mam zrobi膰 dwa ale mam problem ze z艂otem bo proszek to s艂aby jest z艂oty
ZU-Met Ale m贸wisz 偶e kiepsko pokryte czy nie wygl膮da 艂adnie?
Miodek z艂oty z proszkowego lakierowania jest m臋tny tak samo jest z chromem
Miodek Nie moje zdj臋cie ale co艣 takiego jest
sthonka Wlasnie taki ni z艂oty ni zielony. Wygl膮da jak opryskiwacz do ziemniak贸w a nie pi臋kny stolik. A jak by tak pomalowa膰 z艂otym i na to bezbarwny?
sthonka A to nie wiedzia艂em. Jeszcze nie mia艂em okazji malowa膰 na taki kolor.
ZU-Met No to mo偶e by膰 spoko.馃槂
My robili艣my taki z艂oty
suszi8512 No w艂a艣nie taki nie bardzo ten z艂oty . RAL 1032?
Miodek a m贸wi艂em o kolorze 艣cian ze to p贸藕na komuna 馃榾馃榾馃榾
ZU-Met szczerze nie wiem jaki to ral mia艂by zupe艂nie inny bardziej z艂oty b艂yszcz膮cy ale patracz lakiernik si臋 pomyli艂 i w ko艅cu klientka zgodzi艂a sie na taki
ZU-Met 1036
suszi8512 mi te偶 kiedy艣 pomylili kolory z g艂adkiego na drobn膮 . Za malowanie zap艂aci艂em 1/3 ceny a klient by艂 bardzo zadowolony bo 艂adniejszy ni偶 g艂adki 馃ぃ
suszi8512 No bo z proszku nie wyjdzie taki kolor typowo z艂oty jak np po Chromie z艂otym itp
Dzochar91 Zastanawiam si臋 czy jak by to jeszcze bezprawnym po艂yskiem pomalowa膰 jaki wyjdzie
ZU-Met widz臋 ze trafi艂e艣 klienta jakiego ja mia艂em upar艂 si臋 na z艂oty chrom bo z Chin mia艂 stolik i ten kolor si臋 podoba艂 ale my mieszkamy w Polsce nie w Chinach odpu艣ci艂em temat bo nie by艂o jak zrobi膰 takiego samego koloru jak made in china
sthonka czyli tak na dobr膮 spraw臋 nie ma jakiego艣 odpowiedniego sposobu pomalowania 偶eby to przypomina艂o z艂oty kolor?
sthonka nie tylko taka propozycja by艂a czy mog臋 na z艂oto umalowa膰. A czy do tego chromu to nie powinna by膰 polerowana nierdzewka? Mo偶na chyba jeszcze z mosi膮dzu robi膰 ale to s膮 wszystko koszta.
Miodek Jest napisa艂em wy偶ej, ale cena jest mega du偶a, nie dla szarak贸w
Dzochar91 A ten z艂oty chrom tak?
Miodek z艂oty chrom nak艂adaj膮 tez natryskowo ale jak robili艣my testy jest ma艂o trwa艂y i w zakamarkach robi cienie na elementy nie dotykane ok ale codziennego u偶ytku nie nadaje si臋