ZU-Met Dokladnie.馃榿
Stal-Fun no w艂a艣nie my艣la艂em 偶e mam taki profil ale nie ma 馃う i ucieka jeden milimetr.
Miodek Na takiej pile troch臋 kiepsko 馃
Miodek To pu艣膰 80x20. Dobrze le偶a艂o na imadle? Jak za szybko dasz to te偶 mo偶e ucieka膰 .
Stal-Fun co radzisz?
ZU-Met No w艂a艣nie pr贸bowa艂em reagowa膰 opadaniem pi艂y i pr臋dko艣ci膮 ta艣my zrobi艂em wolne opadanie i da艂em na drugi bieg i tak samo.
Miodek dociera艂es ta艣m臋 przed pierwszym ci臋ciem? Tam masz.fo regulacji takie ma艂e 艣ruby na imbus ale ja swojej od kiedy kupi艂em nic nie musia艂em regulowac to nie pomog臋.
Musz臋 jeszcze zobaczy膰 z k膮tami bo na podzia艂ce mam ustawione do kreski mo偶e musia艂 bym spr贸bowa艂. Ustawi膰 na kresk臋 ?馃
Miodek a to nie ucieka w pionie tylko z k膮ta tam gdzie zaczyna ta艣m膮 ci膮膰 ? Ta podzia艂ka to tak orientacyjnie w wi臋kszo艣ci ale mo偶na j膮 delikatnie skorygowac
Miodek Na 艂o偶yskach wyregulujesz ta艣m臋
ZU-Met tak te偶 tam kr臋ci艂em 馃槀
Stal-Fun Ze 艂o偶yska s膮 na fasolkach ?
ZU-Met No w艂a艣nie w pionie ucieka. Brachol mi podpowiedzie膰 偶eby spr贸bowa膰 ustawi膰 jeszcze tam... Ale czy to ma sens?馃 Chyba nie bardzo bo k膮t jest w miar臋. Tylko ten pion mi przeszkadza...
Miodek To musisz delikatnie podregulowac na 艂o偶yskach i pr贸bowac. Na YT szukaj pewnie co艣 b臋dzie albo mo偶e @Stal-Fun co艣 podpowie .
Miodek Je艣li w pionie to na lozyskach regulujesz
Jutro jak b臋d臋 na warsztacie wrzuc臋 zdj臋cie. Przykladalem winkiel do ta艣my przy samym dole jak opad艂a i gdy podnosi艂em uciek艂a mi od winkla...
Stal-Fun Ja bym jeszcze innym katownikiem sprawdzi艂 bo ten topex to jako艣 nie wzbudza mojego zaufania 馃ぃ
Stal-Fun A jak podnosi do g贸ry i mu ucieka to nie jest co艣 z ramieniem 偶e nie jest prostopadle do imad艂a?
A i jeszcze jedno pytanie czy z waszych maszyn te偶 ch艂odziwo leci wsz臋dzie?
Miodek u mnie s膮 takie blachy jeszcze kt贸re przykrecasz do poszerzenia .
Miodek No niestety Ci co to wymyslili zapomnieli jeszcze o k膮tach ze na nich chlodziwo leci poza wann臋. Ja na szcz臋艣cie ten problem rozwi膮za艂em odrazu
Miodek w pierwszej kolejno艣ci jakis oporek sobie zr贸b przynajmniej z dwa metry.
Miodek U mnie nie ma takiego problemu po drugie nie musisz wali膰 takiej ilo艣ci ch艂odziwa
ZU-Met Tez o tym pomy艣la艂em...
Stal-Fun No ja my艣l臋 偶eby zrobi膰 jakie艣 rynienki 馃榿