Boguslaw Do mnie do warsztatu. Miała być zamontowana zanim zacznę coś robić. Krata zrobiona i tak stoi od 4 miesięcy 🤣🤦
Miodek nie masz suwmiarki do trasowania ?
ZU-Met Mam i używam ale chciałem wymiar przenieść sobie na drugą stronę więc ustawiłem siebie laser i też spoko poszło.😁
Miodek Ale jak nie masz idealnego kąta 90' to ci ucieknie trochę .
Miodek trzeba iść z postępem i nową technologią 😀
ZU-Met Najpierw natrasowalem poziome linie później odmierzalem sobie co ile będzie deska z jednej strony i sprawdzałem sobie laserem czy się pokrywają.
Miodek To wierciles jak miałeś już gotowe ramy ?
ZU-Met Tak bo nie w ząb nie pasowało mi rozmieszczenie tych sztachet więc pospawalem, przyspawałem mocowania i teraz rozmierzam wszystko
Miodek ciężko wiercić. Nie wiem jak to liczyłeś ale ja mierze ile chce sztuk np 10 po 15cm i ten wymiar co zostaje z całości dziele przez 9 i mi wychodzi przerwa .
ZU-Met Mam wytyczne od inwestora co ile ma być przerwa a wymiary mam różne bo jest już ogrodzenie zrobione i muszę się w stare słupki wmontować.i każde przenslo ma inny wymiar jak i brama i furtka
Miodek Masakra robota poprawki gorsze jak bys nowe zrobił. Ale co do wypełnienia też każde inaczej ?
ZU-Met No właśnie staram się żeby było jak najbardziej podobne więc w jednym przensle robię przerwy co 21mm a w drugim co 23. Bo nie chce ciąć tych sztachet po wysokości bo są zaokrąglane i jak bym je ścinał to by kiepsko wyglądało.
Miodek 2mm nie będzie aż tak widać chyba że będą obok siebie to na dole pewnie zaczną się mijać . Masz jakieś zdjęcie o co chodzi bo ciężko sobie wyobrazić
Trochę mam zaległości ale chemia do stołu już dotarła i stół został zabezpieczony 😁
U mną e dzisiaj takie prace przyszło zrobić. Zrobiło się bagno i nie mogłem samochodem wjechać a z przyczepka to można było zapomnieć więc trzeba było zrobić nieplanowany wydatek. A tak wyglądało.
Miodek Kurla, a u mnie z 7cm śniegu 🤣🤣
Miodek nieplanowane wydatki są najlepsze 👍
Miodek Ile taka zabawa na gotowo?
Suchy beton dawałeś i dopiero kruszywo ?
ZU-Met Nie, grube gruszywo z dołu a ten u góry to łamany granic z mączka. Ponoć ma być już zajebiście.😁 Zobaczymy 😁
suszi8512 No czasami tak.🤣 Ale cóż drogą już zrobiona i utwardzona 😁😎
Miodek Wiadomo, szkoda że nie dałes geowłókniny pod kruszywo. Ja też nie dałem i żałuje tylko mam trochę grubsza podbudowę.