• MiodekRanga 24

Poziom 207

AkamanoxD moim zdaniem lepiej suporex dlatego 偶e jak b臋dziesz chcia艂 co艣 przykrecic do 艣ciany to masz do czego, instalacja elektryczna schowana w 艣cianie nie masz korytek ani peszli z przewodami. Instalacja pneumatyczna te偶 mo偶e by膰 w 艣cianie. ( ja zjrbalem bo nie zrobi艂em...), mo偶esz wyko艅czy膰 jak b臋dzieszchcial jakie艣 kolory czy co艣 takiego. Ale to moje zdanie, 馃槑

• BoguslawRanga 33

Poziom 996

Miodek m贸j styropian od 艣rodka pomie艣ci艂 nawet rur臋 50tke do umywalki, powietrze z kompresora te偶 mam rozprowadzone w 艣cianach w 5miejscach

• MiodekRanga 24

Poziom 207

Boguslaw ja od 艣rodka nie chcia艂em styropianu no bo 偶eby by艂o si臋 czego trzyma膰 tej 艣ciany 馃ぃ馃槑

Miodek Wiesz do konstrukcji te偶 mo偶na co艣 przykr臋ci膰 przyspawa膰. Jedyne czego si臋 boj臋 to 偶e jak uderzy si臋 w p艂yt臋 to b臋dzie to wida膰 i ca艂a p艂yta do wymiany 馃檮, a w suporexie zaprawa i gotowe tutaj jest ten najwi臋kszy dylemat 馃檮

Boguslaw No to ca艂kiem spoko ale jak ju偶 to bez styropianu w 艣rodku bym chcia艂.

• BoguslawRanga 33

Poziom 996

AkamanoxD taka technologia to i tak w 1992 roku to by艂 prze艂om ludzie i s膮siedzi w g艂ow臋 mi stukali z czego ja buduj臋, bo wystawi艂em to sam z ojcem bez murarzy, do dachu tylko cie艣le przyszli

• MiodekRanga 24

Poziom 207

AkamanoxD no zgadzam si臋 z Tob膮.
                    Wiesz mo偶e by艣 musia艂 poczyta膰 jak to wygl膮da z izolacja i mostkami termicznymi mo偶e oka偶e si臋 偶e p艂yta wyjdzie korzystniej. Acz kolwiek patrz膮c na ceny wszystkiego to nie wiem. Na sta艂 troch臋 wydasz bo jednak ca艂a konstrukcja metalowa.

• ZU-MetRanga 30

Poziom 1247

Miodek Jaki beton dawa艂e艣 na posadzk臋? Masz styropian pod spodem? I ostatnie pytanie czym zaciera艂e艣 i malowa艂e艣 ze tak 艂adnie wygl膮da? Te偶 mnie to czeka przed zim膮 bo w gara偶u zimno a mam pomieszczenie po oborze 9x6m ocieplone ze stropem. Trzeba zrobi膰 posadzk臋 umy膰 sciany i szerokie drzwi.

• MiodekRanga 24

Poziom 207

ZU-Met beton b25 oko艂o 17cm grubo艣ci, nie dawa艂em styropianu mam ocieplone fundamenty a mam poni偶ej progu przemarzania oko艂o 80cm.

Miodek Znasz kogo艣 z kim m贸g艂bym o tym pogada膰?

• JJeklowoRanga 16

Poziom 53

Boguslaw to my艣lisz, 偶e 300 m2 Ci wystarczy na tak膮 organizacje ?馃榿

• MiodekRanga 24

Poziom 207

AkamanoxD nie bardzo. Ja wszystko sam ogarn膮艂em przede wszystkim internet sprawdza艂em czyta艂em Artyku艂y jakie艣 tutoriale na YT a i tak dodawalem co艣 od siebie typu zbrojenie pisali ze wystarczy 10 12 pr臋t a ja da艂em 14 艂awa fundament贸w mia艂a. Mie膰. Wymiar oko艂o 60 cm szeroko艣ci oeysokosci okolo40cm ja. Mam 60 na 60 profil na dach te偶. Jest dany grubszy ni偶 powinien. Tak to umnie wygl膮da艂o. 馃槑

• ZU-MetRanga 30

Poziom 1247

Jeklowo przez chwil臋 by wystarczy艂o ale p贸藕niej pewnie by艂o by malo馃檪

Miodek Rozumiem 馃挭

• BoguslawRanga 33

Poziom 996

Jeklowo jeszcze nie wiem mo偶e by styk艂o ale w planach zi臋cia jest ok 1000m2 w sumie mamy 3koparki i 1mini dwa wozidla 6ton
                                        Wywrotka i na zim臋 to pasuje schowa膰 zobaczymy co b臋dzie

• BoguslawRanga 33

Poziom 996

Miodek przewymiarowales troszk臋, czy kto艣 obliczy艂 Ci nacisk konstrukcji dachu na mury, wbrew pozorom to wa偶ne. Je艣li da艂e艣 dobrze zbrojony wieniec to Oki. Zw艂aszcza 偶e budowa艂e艣 z siporka a on nie ma zbyt du偶ej wytrzyma艂o艣ci

• MiodekRanga 24

Poziom 207

Boguslaw wiesz co no da艂em te偶 pr臋t 14 strzemiona co 10cm beton te偶 oko艂o b25 ale. Mieszany w betoniarce i dany tluczen granitowy z. M膮czka. Co ty na to? 馃

• BoguslawRanga 33

Poziom 996

Miodek je艣li jest wieniec na ca艂o艣ci i pr臋ty jakie m贸wisz i strzemiona b臋dzie Oki.

• MiodekRanga 24

Poziom 207

Boguslaw tak wieniec po ca艂o艣ci oraz wylewane nadproze nad brama taka sama technika 馃槑

• MiodekRanga 24

Poziom 207

Miodek

Moje pierwsze zlecenie przerobienie otwierania burty przyczepy z g贸rnego na dolne. Klient sobie sam zakupi艂 zestaw do przerobienia, oczywi艣cie nie oby艂o si臋 bez komplikacji mianowicie przys艂ali r膮czk臋 do otwierania na praw膮 stron臋 a ja przerabia艂em lewa(trzeba by艂o przerobi膰) moim zdaniem zestaw nie do ko艅ca dok艂adnie spsowany ale. Klient p艂aci klient chce. Og贸lnie moim zdaniem nie wysz艂o a偶 tak tragicznie. Mo偶ecie si臋 wypowiada膰 na temat tego zlecenia.