Miodek NO to miales gotowiec blaszak ? A to lipomal straszny,
Dzochar91 Tak gotowiec....
Zmieniaj膮c temat ogl膮da艂 kto艣 KSW 64?
Dzochar91 m贸j brat te偶 w艂a艣nie tak zrobi艂 tylko jednospadowy ale te偶 tylko w trzech miejscach podparty
suszi8512 U mnie niestety z planu zagospodarowania przestrzennego nie mog艂em mie膰 jednospadowy, musi by膰 dwuspadowy i kat min 35stopni
Dzochar91 U mnie to samo jest... Jeszcze odpowiedni kolor blachodach贸wka.... Konserwator zabytk贸w...
Dzisiaj maly updated prac przy moim warsztacie siatka zosta艂a po艂o偶ona jesszcze przed zim膮 jestem mega zadowolony na wiosn臋 elewacja i b臋dzie git. B臋dzie mo偶na inwestowa膰 w sprz臋t.馃槑馃槑 W ten oto spos贸b, systemem gospodarczym powsta艂 m贸j warsztat ciasny ale w艂asny.馃槑馃槑馃槑
Miodek ciasny w艂asny a zmajstrowa膰 co艣 si臋 da
Miodek Jak jest ocieplony dach
suszi8512 A jak 馃榿
Dzochar91 15cm piany jest dane na dach otwarto kom贸rkowej.
Miodek no i to mnie si臋 podoba, a nie jakie艣 dziadostwo 馃憣
Dzochar91 Woesz co na poczatek chcia艂em da膰 p艂yt臋 warstwowa ale z racji koszt贸w wjecha艂a blacha trapezowa z filcem. Ale w pe艂nym s艂o艅cu w 艣rodku by艂o jak w piekarniku wi臋c trzeba by艂o pomy艣le膰 o jakiej izolacji mia艂a by膰 wata szklana ale to podbitka zrobi膰 trzeba we藕 ta wat臋 umocuj i pewnie z tydzie艅 roboty po godzinach a pieni膮dze te偶 nie ma艂o. Przyjecha艂 kole艣 od piany popatrzy艂 podpowiedzia艂 i m贸wi 1600 za ca艂o艣膰. Nie ma problemu robimy ch艂opaki wpadli 2h z wypiciem kawy i zrobione.馃挭馃挭
Miodek Wiem jak to wygl膮da, robi艂em u siebie tylko to zamkni臋to kom贸rkowa
Dzochar91 O super. U mnie m贸wi艂 偶e w艂a艣nie na fundamenty mo偶na z zamkni臋tej kom贸rki robi膰 ale cena wy偶sza jest. Za otwarta kom贸rk臋 policzyli 55zl zm2 za zamkni臋ta 150za m2
Miodek Tanio nie jest ale na stare fundamenty (czyli lane w ziemi a nie w blatach) to najlepsze.co mo偶e by膰
Dzochar91 no tak to masz racj臋.
Dzochar91 zastanawia艂em si臋 czy nie ociepla膰 tak swojego w domu ma ktos ?
ZU-Met Ale co 艣ciany ?
Dzochar91 nie napisa艂em dach. Ale co z wilgoci膮 ewentualn膮?
ZU-Met No moi znajomi maj膮 tak poddasza a ja chc臋 sciahanc dach i ociepli膰
ZU-Met Piana ma to do siebie 偶e jak zaniknie i wyschnie nie zmieni swoich w艂a艣ciwo艣ci izolacyjnych i dobrze odprowadza wilgo膰