Miodek ciężki temat bo te co są to a ni na nich nałożyć profil bo trzeba by dół podkuwać żeby głębiej wszedł i zabetonować go. Ale to straszna rzeźba.
Boguslaw No właśnie trochę przejechane... Bo już myślałem żeby tego wyciąć i w tego co jest wspawac jakiś kawał żelastwa i do tego przykręcić ten 100/100. Ale pytanie czy wytrzyma to ta podmorowka czy jak ktoś będzie wracał zawiany z imprezy i się oprzeć czy nie pości na fundamencie... I się zastanawiam...
Miodek A jakby wpuścił pełny materiał w ten 60*40 np na 40-50cm nad podmurówka przyspawał z marką słup ten 💯 markę dac ciut mniejszą jak podmurówka żeby była stabilniejsza z 4/5mm blachy będzie miała opór na betonie
Dzochar91 o to by może bylo
Dzochar91 no spoko rozwiązanie.tylko tego żelastwa trochę wyjdzie... Bo musiał bym go wpuścić do samego końca żeby było poniżej fundamentu więc około 1200 by musiało być ,słupkow 12. Zaraz policzę ile kg wyjdzie.
Miodek Dodtkowe 300kg
Miodek No to profil a np marka dodatkowo wklejana do podmurówki na szpilkach
Dzochar91 Myslalem o kotwie chemicznej szpilki m12.
Miodek też miałem Ci o tym napisać
Miodek grubsze min 16 mm a nawet 20mm
Boguslaw Boje się że pęknie ten klinkier...
Miodek sporo problemów możesz sobie narobić jak pęknie to tak łatwo nie wymienisz, ja bym odpuścił albo szukał czegoś z blachy albo aluminium żeby było na starych slupach
ZU-Met No właśnie w aluminium się nie bawię narazie.... I chyba będzie trzeba odpuścić temat ...
Miodek wg mnie szpilki w marce wystarcza + profil w słupku na dół
Miodek prosta robota kupujesz systemowe elementy i składasz na nity nic nie spawasz🙂
Miodek Miodku zorientuj się gaski do volvo EC 35c Wyrwało mi dziś kawałek
Dzochar91 ale jak to będzie wyglądało słupek 80 x80 i taka wielka marka na klinkierze.
ZU-Met Ale nawet jak kupi alu to przecież nie chodzi tylko o ciężar w stosunku do czarnucha ale tez o to że takie ogrodzenie robi bardzo duży żagiel, musi sprostać naporom wiatru, śniegu.
Dzochar91 60x40 obrocony 40 do frontu wcale taki słaby nie jest I byle wiatr go nie przewróci, wizualnie słabo. Panele w całym płocie w banerze jakieś 10 m długości stoi a wiesz jaki tam jest beton.
ZU-Met właśnie o ten beton się najwięcej też rozchodzi...
ZU-Met Jaki ?
Miodek Z jaka ściana jest ten 60*40
Miodek daj jakieś zdjęcia jak masz bo jak to jest obmurowane klinkierem to powinno trzymać. Może wrzucić do środka jakiegoś pręta i zalać betonem?
Dzochar91 wyżej pisał ze 1
Dzochar91 Ten obecny? Z 1...