ZU-Met Ładnie wyszło 🤑
Dzochar91 No powiem Ci że pięknie się wszystko spasowało nie robiłem nigdy i jakoś mi brakowało koncepcji na to światło ale ostatecznie wyszło bardzo dobrze 🙂 górna część jest dokręcana i zamyka całość.
ZU-Met Norton pod względem fibr to badziew. Tylko tarcze do ciecia ma dobre
Stal-Fun nie wiem o jakich tarczach mówisz ale ogólnie też szału nie robią. Ale ta pomarańczowa z włosami murzyna z nortona daje radę. Nie wiem jak w porównaniu z no name bo nie miałem nigdy z nimi styczności.
ZU-Met dobre są Saint Gobain Np flexovit pro, mega linę, Maxx
Dzochar91 Do cięcia to mi się sprawdza pferd ten srebrny a lamelki mam teraz z lukas 40 i 60 z 3m ale głównie i tak robię fibra i kończę oscylacja. Nie zmieniam na razie bo to mi się sprawdza.
ZU-Met Moze, ja mało używam lamelek, a.co do cięcia to flexo, pferd, 3m, to jedne z lepszych używałem ww. wszystkich i dużo innych i wg.mnie te są spoko.
ZU-Met Pferdy najlepsze do cięcia 🙂 A lamelka tylko pod fibre 🙂
Dzochar91 Lamelki to i ja mało jedynie do gradowania szpilek i profili. Szlifuje wszystko fibra
ZU-Met A To u mnie fibra na to
Darko Lamelka pod fibre?
Darko Ja daję tarcze to szlifowania pod fibre.
ZU-Met No trochę dziwne dla mnie 🤔
Miodek A ja mam dysk z 3m.
Miodek spróbuj lamelkę dać. Jest elastyczna i ladnie zbiera pachwinki jak opanujesz 🙂 Nakrętka chowa się w fibre i pięknie płaskie powierzchnie wychodzą 🙂
ZU-Met ja też
Darko Pachwin nie spawam a jak już to idzie w ocynk i też ich nie szlifuję
Darko Fibry z 3m też są różnych twardości . Do gradacji 80 i 120 jest właśnie miękka ale nie mam takiej
ZU-Met a ja znowu nie daje nic do ocynku 🙂 Tylko proszkowy podkład i kolor i to czasem bo robię raczej rzeczy do wnętrz. Szkoda zdrowia i później po reklamacjach jezdzic bo puchnie, bo odłazi... Po co to komu 🙂 Pachwiny rzadko kiedy sie szlifuje ale jak cos to tylko fibra 🙂
ZU-Met Jak chcesz to mozesz sprobowac na lamelke. Każdy ma swoje techniki itp. Ale odkąd sprobowalem to nie uzywam nic innego tylko 36+ i czasem 80. Zwykle jak docisne umiejętnie 36+ to nie widać po proszku nic 🙂
Darko Ja mam w okolicy jedna z lepszych ocynkowni. Mają też malarnię i sami przygotowują pod ocynk. Na ocynk idzie lekki śrut i wygrzrwaja żeby odgazowal. Od kilku lat nie słyszałem żeby kiedyś coś komuś odpadło albo spuchło 🙂