Jeszcze pochwyt nierdzewny dorobić i będzie gotowe🙂
Dawno nic nie dodawałem u siebie. Warto troche odświeżyć temat. W sobote zamontowane schody. 3 tygodnie leżały gotowe na lakierni ale juz zamontowane. Profil 120x120x5 to było co dźwignąć ale wciągarka poszło bez najmniejszego problemu🙂 Stopa rowno z podłoga, nakretki stożkowe żeby mogl swobodnie odkurzacz jeździć po podłodze 😃
ZU-Met 5 mm ścianka to trochę przerost formy nad treścią
ZU-Met jaki koszt takiej belki
Stal-Fun 5mm ale i tak jak wchodzisz to delikatnie czuć. Między 4 a 5 mm różnica w cenie to jakieś 100zl.
ZU-Met jaka grubość blachy na stopniach??
Hipcio 6mm o wyniarach 400x200 a blachy montażowe 10mm . W belce dodatkowe otwory 60mm na przeciągnięcie przewodu pod oświetlenie trepow.
Dzochar91 za profil 9mb zapłaciłem 800zl (poszlo 7.5mb). U Emila za cięcie tej 6 i 10mm 900 zł. Projekt 500 i malowanie z piaskowaniem tez 500 to w sumie ok 2800-2850 za całość ze śrubami i kotwa.
ZU-Met nie za materiał ale ile klient zapłacił za gotowy wyrób z montażem
Dzochar91 a spoko, 8400 bez montażu drewna i balustrady
Dzochar91 Widziałem, za sam projekt mi powiedział 1500netto. Znalazłem taśmę trawkę, a napęd, wałki i resztę to sam sobie spokojnie ogarnę. Kolejne takie ogrodzenie alu mam na styczeń to jeszcze trochę czasu na rozmyślenia jest.
ZU-Met 1500 nie jakoś dużo
Dzochar91 no niby nie duzo. Ale w zasadzie za 1500 to prawie calosc zrobie. Taśma 300zl walki tez bez projektu idzie ogarnąć a gore chce zrobić ze szlifierki do gladzi na papier 220.
ZU-Met zrobisz bez projektu i będą niedociągnięcia
suszi8512 Wydaje się to całkiem proste do zrobienia🙂 a zeby komuś wytłumaczyć jaki mam na to plan bedzie ciężko bez liczenia mocowan i tym podobne. Chcę dac cos takiego jako głowica obróbcza na papier P60 lub P80. Do tego najprostszy podajnik taśmowy na dwie rolki z taśma tzw trawka. Dorobić posow gora-dol zeby byl zakres między 20-200mm.
ZU-Met kiedy startujesz z budową tej maszyny?
Bambi Mam trochę pleców z terminami, jak się ogarnę to zrobię bo aluminium juz trochę na przyszły rok jest do zrobienia a mysle ze bedzie tego jeszcze więcej.
ZU-Met bardzo ciekawy jestem jak się będzie sprawować jak wszystko będzie w porządku to może i ja sobie sprawię
Bambi robisz w aluminium?