Jaco 10cm to mi sie trafilo tylko raz. Zrobilem sobie pilę z rury 40mm i wycinalem steropian pod marką. Dawałem dystans z zaspawanej z jednej strony rurki nierdzewnwj i kontra na nakretkach . Przeważnie jest ok 2-4cm to wystarczy sama nakrętka pod marka a jak dasz więcej kotwy to nie potrzeba praktycznie nic.
- Wciągam balustrady na górę. Mam zawsze naszykowane kołeczki na grubość dystansu balustrady od plyty balkonu. Jak mam wciągnięte to podkładam pod balustrade i ktoś stoi i trzyma. Montuje dwa otwory na kolki 10mm zeby sobie to już wisiało. Reguluje balustrady i wszystko wierce i odkurzam przez otwory. Kotwie też przez balustrade.Jak jest więcej steropianu to odchylam koncowe slupki nakrecam kontre na równo z obróbką. Jak mam markę 4 otwory daje m8 nierdzewne a jak przez słupek dwa otwory to wtedy m10nierdzene. Jak coś nie jasne to pisz. Nie próbuj odznaczać i wiercić bo to absolutnie nie wyjdzie. Chyba ze masz jakieś płytki to musisz odznaczyc i wiercić koronką później 10 wiertłem i przykladasz balustrade i przez otwory dajesz szpilki .Co do luzy to na marce mam przyspawany płaskownik 40x6 to dystans ok 45mm. Ale teraz dawałem płaskownik 30 bo obróbka miała mniej niz 1centymetr.