Ostatnio popełniłem w końcu to co już od roku po łbie chodziło - mobilna szafka narzędziowa, która by tez służyła jako przedłużenie powierzchni roboczych w dziupli pracownianej. Akurat trochę uzbierało się kawałków sklejki co na nic większego się już nie nadawało, a i sterta dziwnych listewko/ kantówek ostro wkurzała. Całość z dibondu elewacyjnego 4 mm o laminacie alu 0,5 mm. Prowadniczki to sprawdzony patent z poprzednich realizacji - paski z HPL'u gr 8 mm. najwięcej roboty było z tymi kawałkami sklejki bo elementy wymagały dwu lub trzykrotnego zmiany narzędzia i minimalne różnice w gr owych kawałków jak i tej pseudo/kantówki - walka z pasowaniem szuflad bo rysunek w programie graficznym i cięcie na CNC pozwalało w punkt a real niestety inny - wystarczyło, że sklejka miała deczko inną grubość i wsio już leciało - tak samo jak kantówki użyte na stelaż - inaczej potem ścianki z dibondu pozycjonowały - no ale dałem radę ! W zał galeria fotek obrazująca zakres prac.
TomaszJefimow Fajnie wygląda. Daję lajka 💪
TomaszJefimow to jest o niebo lepsze nisz Ikea i Brw i Bodzio Meble
TomaszJefimow chętnie bym znalazł miejsce dla takiej szafki organizacyjnej Ekstra projekt
Boguslaw Zależy Kto i Co lubi - na potrzeby własne oraz przyjaciół co pomagają wsparciem - i owszem - lecz komercyjnie to nie chciałbym robić - to już by była produkcja co inne wymagania stawia - nie ta maszyna i nie ten lokal !
suszi8512 W zasadzie to ... impuls twórczy z bańki - do końca nie wiedziałem co i jak wyjdzie - koncepcja zmieniała się wielokrotnie bo niestety materiał był z przypadku i musiałem adaptować co by się nadawało - sporo błędów które potem musiałem jakoś wyprowadzić - nawet wykończeniówka farbą pod kolor i uchwyciki to improwizacja tzw ... rzutu na taśmę 🙂)) No ale teraz to - drzwi otwarte i mogę dla przyjaciół robić ! 😎
TomaszJefimow ile byś średnio taka szafkę wycenił? Wiadomo że jak zostaje fajny materiał to się go wykorzystuje i inaczej kalkuluje z wdykonaniem takiego tak samo mialem przy swoim falbanku który zrobiłem z tego co mi zostało poza blatem ten kupiłem cały
suszi8512 nawet nie będę tracił czasu na jakąś wycene - raz, ze to odprysk ... twórczy, dwa - nie zajmuje się komercją, trzy - pracownia społecznościowa i nie Ja decyduje, tylko Ci co wspierają mnie materialnie oraz rzeczowo -dzięki nim powstała pracownia i jak już to mają bonusy po kosztach ! 😉
Dobra robota 👌