Connor A kto to może też zapytam 😉
Stal-Fun a no właśnie zapomniałem Jak to się teraz takie bramy garażowe cenią stelaż plus poszycie bez ocieplenia?
suszi8512 No też mam robić dla kumpla, bo się uparł, namawiałem go na bramę segmentowa ale chcę drzwi 😁 kto montuje drzwi dziś
suszi8512 Ja biorę 2200 zł za samą robotę plus materiał
Stal-Fun Za jaki rozmiar?
Stal-Fun o to spoko cena ciekawe co jutro klient na to powie bo jadę właśnie na ogledziny
Stal-Fun 2200 to chyba dużo bo roboty tak naprawdę na dwa dni z tym nie licząc czasu schnięcia poszczególnych warstw farby .
Dzochar91 3000/3000
suszi8512 Jak tylko blacha z jednej strony bez ocieplenia możesz 200 zl mniej powiedzieć
ZU-Met Jak chcesz robić za mniej to już Twoja sprawa. Ja za mniej nie robie. Nad zawiasami które robię też trochę czasu schodzi. Jakoś ma znaczenie i dlatego tyle kosztuje. Niestety klienci tego nie rozumieją.
ZU-Met Dajac 2200 za robotę + 2000 za materiał to już na pewno wolałbym zamontować bramę segmentowa
Dzochar91 No tez tak mi się wydaje pilocik i się otwiera. @Stal-Fun nie chodzi że za mniej ale za 5tys to raczej bym klienta nie znalazl na takie wrota do byle jakiego warsztatu trzeba dwie sztuki i furtka do stodoły to było by 3 x 2 bo jest przelotowa.
ZU-Met No za 5tys 3x3 to może nie uda się kupić z napędem chyba że jakiegoś małego producenta ale na łańcuch na pewno się uda.
ZU-Met Ja znalazlem. Gość sam powiedział ze podzwonil w parę miejsc i dowiadywał się ile biorą za drzwi. Po drugie podobały mu się te moje zawiasy i stwierdził ze robimy.
Stal-Fun No to jak jest klient to najważniejsze ✌️💰
Stal-Fun No wiadomo jeśli klient to trzeba działać 🙂
Dzochar91 Dokladnie. Powiem Ci ze ludzie zaczeli patrzeć nie tylko ile kosztuje ale na jakoś wykonania i według mnie tak być powinno.
ZU-Met No trzeba 👍
Stal-Fun No patrzą ale tylko część. A co do wycen zobacz jak ktoś coś wrzuci na FB np kwietnik 30x30x80 50 sztuk pierwsze wyceny ok 120-100 i też tyle dalem ale po pół godziny już było 25 zł gdzie trzeba było to pociąć pospawać i oszlifowac.
Stal-Fun Tak jest ale takich klientów jest garstka i wszystko też zależy od miejsca działania, bo w Galicji trudno o takiego 😅
ZU-Met Ale tak dziala rynek, zrobisz 50 szt po kosztach nawet na minus ale kolejne 50 szt dla tego odbiorcy zrobisz już na +. Bo przy takich dużych zleceniach to nie jest prywatny odbiorca.
ZU-Met Niektórzy to chyba robią za darmo żeby tylko robić. Co za ludzie 🤔🤔🤔
Dzochar91 No ale 25zl sztuka ? Jeśli bym robil sam ok ale gdzie jakis zysk jeśli zrobić miałby to pracownik ? Jeśli zaczniesz z pułapu 25zl sztuka ciężko będzie Ci wynegocjować 35 czy 40 zł następnym razem jak będzie sztuk 300 czy 500.