suszi8512 Ja biorę 2200 zł za samą robotę plus materiał
Stal-Fun Za jaki rozmiar?
Stal-Fun o to spoko cena ciekawe co jutro klient na to powie bo jadę właśnie na ogledziny
Stal-Fun 2200 to chyba dużo bo roboty tak naprawdę na dwa dni z tym nie licząc czasu schnięcia poszczególnych warstw farby .
Dzochar91 3000/3000
suszi8512 Jak tylko blacha z jednej strony bez ocieplenia możesz 200 zl mniej powiedzieć
ZU-Met Jak chcesz robić za mniej to już Twoja sprawa. Ja za mniej nie robie. Nad zawiasami które robię też trochę czasu schodzi. Jakoś ma znaczenie i dlatego tyle kosztuje. Niestety klienci tego nie rozumieją.
ZU-Met Dajac 2200 za robotę + 2000 za materiał to już na pewno wolałbym zamontować bramę segmentowa
Dzochar91 No tez tak mi się wydaje pilocik i się otwiera. @Stal-Fun nie chodzi że za mniej ale za 5tys to raczej bym klienta nie znalazl na takie wrota do byle jakiego warsztatu trzeba dwie sztuki i furtka do stodoły to było by 3 x 2 bo jest przelotowa.
ZU-Met No za 5tys 3x3 to może nie uda się kupić z napędem chyba że jakiegoś małego producenta ale na łańcuch na pewno się uda.
ZU-Met Ja znalazlem. Gość sam powiedział ze podzwonil w parę miejsc i dowiadywał się ile biorą za drzwi. Po drugie podobały mu się te moje zawiasy i stwierdził ze robimy.
Stal-Fun No to jak jest klient to najważniejsze ✌️💰
Stal-Fun No wiadomo jeśli klient to trzeba działać 🙂
Dzochar91 Dokladnie. Powiem Ci ze ludzie zaczeli patrzeć nie tylko ile kosztuje ale na jakoś wykonania i według mnie tak być powinno.
ZU-Met No trzeba 👍
Stal-Fun No patrzą ale tylko część. A co do wycen zobacz jak ktoś coś wrzuci na FB np kwietnik 30x30x80 50 sztuk pierwsze wyceny ok 120-100 i też tyle dalem ale po pół godziny już było 25 zł gdzie trzeba było to pociąć pospawać i oszlifowac.
Stal-Fun Tak jest ale takich klientów jest garstka i wszystko też zależy od miejsca działania, bo w Galicji trudno o takiego 😅
ZU-Met Ale tak dziala rynek, zrobisz 50 szt po kosztach nawet na minus ale kolejne 50 szt dla tego odbiorcy zrobisz już na +. Bo przy takich dużych zleceniach to nie jest prywatny odbiorca.
ZU-Met Niektórzy to chyba robią za darmo żeby tylko robić. Co za ludzie 🤔🤔🤔
Dzochar91 No ale 25zl sztuka ? Jeśli bym robil sam ok ale gdzie jakis zysk jeśli zrobić miałby to pracownik ? Jeśli zaczniesz z pułapu 25zl sztuka ciężko będzie Ci wynegocjować 35 czy 40 zł następnym razem jak będzie sztuk 300 czy 500.
Dzochar91 Masz rację takich na palcach policzysz. 😁
Stal-Fun słuchaj w elektryce jest to samo goście dojeżdżają po 50-60km a za punkt bez materiału biorą 25-30zeta gdzie za 40zl ju się nie opłaca