Powracamy projekt Niva 4x4 nie wychodzi mi to za bardzo muszę na nauki do @KGgarage się udać szkoda że mam tak daleko do niego. 😂
Boguslaw pójdzie baranek i będzie jak oryginał 😉
Boguslaw będzie zdrowa Niva 👍
KGgarage daj spokój muszę coś poćwiczyć bo kiedyś wychodziło mi lepiej teraz cały czas profile spawam ze ścianka 1,5 albo 2 mm a tu blacha 0,8 i albo nie umiem albo chcę za szybko albo sam nie wiem spawam na min prądzie i mały posuw drutu ale drut 0,8 może trzeba drut 0,6??😀
Boguslaw no 0.6 pewnie by poprawił sytuację. Ja ostatnio spawalem beczkę która przerdzewiała tzn zrobiła się jedną mała dziurka. to całość na minimum chyba 15A wyszło i jakoś się udało nawet szczelnie było 🙂
Pomalowane 😀
W środku zdrowa tylko progi do wymniany🤣🤣🤣
Ja spawam drutem 0.8 i jest ok trzeba tylko pamiętać że trzeba spawać panele punktowo i nie spieszyć się bo wtedy wygina blachę. Zresztą i tak po każdym spawaniu trzeba przeklepac spaw żeby było prosto .
Forch L233 i wstawiamy tatusia do autka 🤣
Boguslaw swego czasu, zainspirowany zagranicznym jutubemz zrobiłem sobie takie ściski co zwą buttweld latch. Profil 25x25 pocięty na 30mm z otworem fi 8mm oraz rozcięty tarczą 1mm. Śruba M6 22mm z dospawaną blaszką 1mm i przetyczka z pręta gładkiego 6mm. Ładnie możesz takimi pomontować panel z odpowiednią szczeliną idealnie do spawania. Mogłoby być lepsze z blachy 0.8(mniejsza szczelina)
liteq fajny patent też na YT widziałem ale chyba na porshe u Mikiciuka to było
ZU-Met polecam, jak masz wprawę to bez żadnych zabaw wpasowujesz na jedno cięcie panel i przy pomocy tego sobie montujesz i heja tylko drut podawać 😉
liteq ja nie działam w blacharce ale czasami oglądam jak inni robią cuda🙂
Tak nam to wyszło, łatanie nadkola, element poniżej idzie na wierzch jako wzmocnienie posadowienia sprezyny, szału nie ma ale dziś troszkę już lepiej po klejone, cza ćwiczyć tak jak Hipcio Tiga ćwiczy 😀
brumiej jak masz dwa kawałki cienkiej blaszki i spawasz na styk migiem to te blaszki równo trzymają obie krawędzie blachy
Boguslaw dokładnie do ustalenia idealnej plaszczyzny.
ZU-Met na alledrogo znalazłeś kpl 4szt 149 zeta
Boguslaw pierwsze z brzegu z google zdjęcie🙂
Boguslaw mi za darmo bo odpad, ale jak policzysz to takie proste jak moje to 2zl za sztukę jak ci wyjdzie to dużo będzie
liteq no na allegro za 85 chyba 8szt takich samoróbek ale czy ktoś to kupuje ?
ZU-Met czy kupuje nie wiem, swoje robiłem, używam i polecam tym bardziej że profil dowolny można tu użyć a odpad taki napewno się wala gdzieś po warsztacie.