Stal-Fun w punkt. Najgorsze jest to że większość chce taniej, a i tak będzie coś nie pasować. Bo skoro utargował 100, to mógł i 200.
Fander Właśnie tak. Także nie ma co się żałować. Albo cena pasuje albo szukaj sobie tańszego
Stal-Fun I tu często pojawia się ktoś, kto zrobi to taniej i jest narzekanie, jaka to dana grupa usługodawców jest zła i nic jie potrafii.
Fander Dokładnie 👍
Stal-Fun moim zdaniem normalna cena To ja podam przykład też ost pojawia się zapytanie czy zrobię same ramy na bramy potem deska na wierzch Mówię owszem czemu nie co to sama Ramka a tu guzik roboty tyle samo co przy pełnym wypełnieniu profilem więc i cena też normalna
Fander nie miej żalu czy sentymentu ze dla kolegi to taniej Zobaczysz czy kolega Ci później taniej za blat policzy jak zechcesz kupic
suszi8512 O to to to to 👍
suszi8512 jeżeli chodzi o niego to się nie obawiam. Nie raz już pomagał czy ratował sprzętem.
A jak już przy wycenach jesteśmy ile byście policzyli za metr bieżący barierki balkonowe z profila 60x20 (8szt) plus pochwyt 40x27 i oczywiście słupki 40x40 material spawanie i malowanie proszkowe? Bo ja dzisiaj usłyszałem chyba sobie żartujesz ze 350 zł za metr, to co to złotem jest spawane?
suszi8512 Niestety w moich okolicach też tak jest i podobne ceny. Dlatego nie robię barierek
Stal-Fun właśnie czasami ręce opadają
To ile wychodzi zysku z takiej pracy? Tak po odliczeniu wszystkiego, transport materiału, prąd, gaz, malarnia, ocynk itd. oraz czasu. 30zł na godzinę jakoś?
Fander nie przeliczalem na godzinę takiej roboty bo robię to w wolnej chwili Ale jak kiedyś z chłopakami rozmawiałem to 50 zł to absolutne minimum za godz z czego20 zł to koszty drutu gazu prądu oczywiście tak abstrahując bo różne są zlecenia i stopnie skomplikowania
suszi8512 dlatego się zastanawiam jaki jest realny zysk z tego i czy czasami nie lepiej coś prostego zrobić, zwłaszcza, że ludzie by chcieli najlepiej za 50zł/mb