O widzę, że wątek się rozwija. RMRider poprzednio miałam model chińskiej drukarki ANET A8, ale miała gorszą jakość od obecnej. Ogólnie drukarka przychodzi w częściach do złożenia, ale nie jest to trudne z instrukcją. Na początku jakość nie jest idealna ale się poprawia po wydrukowaniu ulepszeń do drukarki, jak np. do chłodzenia dyszy. Drukarka miała sporo możliwości modyfikacji i modyfikacje były dostępne na internecie do pobrania i wydrukowania. Aczkolwiek obecna drukarka dokładniejsza i szybsza ale też droższa. Ale przy Sapphire również warto na samym początku poddać modyfikacjom i wydrukować jej ulepszenia. Noi najważniejsze to porządnie ją skalibrować.
Justice nie przechodziłam żadnych kursów. W zasadzie wszystko jest na internecie i jest masa gotowych modeli do drukowania na internecie. Ostatnio zaczęłam się bawić bardziej w projektowanie jakichś własnych elementów i program nie jest jakiś skomplikowany. Na studiach miałam pierwszą styczność z programem 3D bo robiliśmy na zajęciach modele w programie Blender, także do ogarnięcia. 😃