Tak jak w temacie co myślicie o narzedziach z marketów? Czasem w lidlu na promocji można dorwać narzędzia w cenach że głowa mała ale czy są one czegos warte... macie jakieś doświadczenie w temacie? nie powiem, często kusi...
Narzędzia z marketów
Ja z zamiarem używania do pracy codziennej nie kupuję, a jużna pewno nie elektronarzędzia. Często zaś jak jestem na zakupach i widze coś drobnego, jakiś śrubokręt, kombinerki, gadżet to wrzucam. Cena nie przewyższa 10zł, więc nie szkoda, a czasami się przyda. Ostatnio tak kupiłem małego morsa niteo i chwytak elastyczny, chyba za 10zł razem. Już nie raz pomogło w wyciąganiu nakrętek i śrubek.
Ja mam wszystkie narzędzia z castoramy. Jeszcze miałem okazje kupić szlifierke metabo bo wycofali sie z casto. 3 lata gwarancji, tylko na wymianę szczotek wysyłam. To samo niebieski bosh. Mam dwie szlifierki i młotowiertarkę. Wszystko śmiga aż miło. Nie polecam urządzeń na baterie z marketów.
Wszystko zależy co do czego potrzebuje. Jeśli masz zamiar w domu raz na ruski rok coś pospawać, bo np urwał się zawias od bramki, to z doświadczenia wiem, że spawarka za 200-300 zł z Castoramy (była kiedyś za 160zl) wystarczy, jakieś wkrętarki do małych rzeczy też. Natomiast, jeśli chcesz sprzęt, który będzie na długi czas, nie stanie podczas pracy i spełni swoje zadanie, no to trzeba swoje zapłacić
No mi bardziej chodzi o narzędzia takie "wyprodukowane dla" czyli z lidla czy bieronki
Powiem tak,
Nie kupię innej wkrętarki jak Lidlowskiej. Diaks na baterie z Lidla do szybkich robót też jest okej.
Cena do jakości tam jest tak korzystna że nic tego nie przebije. Poza tym pracuje na jednej wkretarce z Lidla od 3 lat i dokrecam nią śruby ciesielskie na torxa 30-40cm
Tak to tylko oryginalny Bosch albo Makita
Klamp Podam prosty przykład. Zużywają ci się szczotki w szlifierce Makity, jedziesz do sklepu, płacisz 20zł i szlifujesz dalej. Zużywają ci się w no name, rzucasz w kąt, jedziesz do sklepu kupujesz Makitę
Oczywiście pół żartem, pół serio. Wszystkie solidniejsze marki dają łatwy dostęp do części zamiennych a to istotne jeśli narzędzia zarabiają na siebie i na Ciebie.
Cyprian Sąsiad ma tego diaksa i ogólnie ok, ale wydaje się bardzo ciężki i niewyważony, a jak go mocniej pociśniesz to silnik staje. Wszystkie aku szlifierki tak mają bo nie mam styczności z tym sprzętem?
Ja mam już 4 narzędzia akumulatorowe erbauera z castoramy i powiem krótko-do zastosowań półprofi znakomite.
Ja osobiście poszedłem w Alu makity szlifierka wkrętarka, zakrętarka, klucz udarowy. Na 1 aku 5ah podszlifuje szlifierka jakieś 20-30 min teraz myśle nad zakupem jakiejś sieciówki i nie wiem na jaki model się zdecydować. Będzie używana przeważnie do fibry.
Tymek Bierz ten model mi po dziewięciu latach dopiero wyłącznik padł mam dwa modele
https://m.ceneo.pl/2023412