Tak jak w temacie co myślicie o narzedziach z marketów? Czasem w lidlu na promocji można dorwać narzędzia w cenach że głowa mała ale czy są one czegos warte... macie jakieś doświadczenie w temacie? nie powiem, często kusi...

Klamp Kiedyś kupowałem z marketów teraz nie. Wolę dołożyć i kupić porzadny sprzęt. Wiem że w czasie pracy mi nie padnie. Nie muszę jezdzic wymieniać czy na reklamację oddawać i czas tracić

• MarekRanga 12

Poziom 23

Klamp kiedyś miałem dwie szlifierki z Lidla... zajechałem😂😂 fakt, reklamacje rozpatrują szybko, ale nie jest to warte zachodu. Tak jak Stal-Fun mówi lepiej dołożyć do czegoś porządnego😁

Klamp no właśnie cenową okazja potem się człowiek drapie w czoło ze zaoszczędzi 30 zł Ale to nie działa jak powinno.
        Też już się wyłączyłem z pseudookazji wolę dołożyć stowke czy dwie Ale mieć porządny sprzęt

suszi8512 Właśnie tak

• FanderRanga 9

Poziom 14

Ja z zamiarem używania do pracy codziennej nie kupuję, a jużna pewno nie elektronarzędzia. Często zaś jak jestem na zakupach i widze coś drobnego, jakiś śrubokręt, kombinerki, gadżet to wrzucam. Cena nie przewyższa 10zł, więc nie szkoda, a czasami się przyda. Ostatnio tak kupiłem małego morsa niteo i chwytak elastyczny, chyba za 10zł razem. Już nie raz pomogło w wyciąganiu nakrętek i śrubek.

• DarkoRanga 19

Poziom 109

Ja mam wszystkie narzędzia z castoramy. Jeszcze miałem okazje kupić szlifierke metabo bo wycofali sie z casto. 3 lata gwarancji, tylko na wymianę szczotek wysyłam. To samo niebieski bosh. Mam dwie szlifierki i młotowiertarkę. Wszystko śmiga aż miło. Nie polecam urządzeń na baterie z marketów.

Wszystko zależy co do czego potrzebuje. Jeśli masz zamiar w domu raz na ruski rok coś pospawać, bo np urwał się zawias od bramki, to z doświadczenia wiem, że spawarka za 200-300 zł z Castoramy (była kiedyś za 160zl) wystarczy, jakieś wkrętarki do małych rzeczy też. Natomiast, jeśli chcesz sprzęt, który będzie na długi czas, nie stanie podczas pracy i spełni swoje zadanie, no to trzeba swoje zapłacić 🙂

• KKlampRanga 7

Poziom 5

No mi bardziej chodzi o narzędzia takie "wyprodukowane dla" czyli z lidla czy bieronki

• CyprianRanga 21

Poziom 127

Powiem tak,
                            Nie kupię innej wkrętarki jak Lidlowskiej. Diaks na baterie z Lidla do szybkich robót też jest okej.
                            Cena do jakości tam jest tak korzystna że nic tego nie przebije. Poza tym pracuje na jednej wkretarce z Lidla od 3 lat i dokrecam nią śruby ciesielskie na torxa 30-40cm 🙂
                            Tak to tylko oryginalny Bosch albo Makita

• RravenRanga 10

Poziom 20

Klamp Podam prosty przykład. Zużywają ci się szczotki w szlifierce Makity, jedziesz do sklepu, płacisz 20zł i szlifujesz dalej. Zużywają ci się w no name, rzucasz w kąt, jedziesz do sklepu kupujesz Makitę😂
                                Oczywiście pół żartem, pół serio. Wszystkie solidniejsze marki dają łatwy dostęp do części zamiennych a to istotne jeśli narzędzia zarabiają na siebie i na Ciebie.

Cyprian Sąsiad ma tego diaksa i ogólnie ok, ale wydaje się bardzo ciężki i niewyważony, a jak go mocniej pociśniesz to silnik staje. Wszystkie aku szlifierki tak mają bo nie mam styczności z tym sprzętem?

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1072

raven Moja makita po 9 latach dopiero się poddała. Ale tylko wyłącznik poszedł. Zawiozę do serwisu tam gdzie kupowałem wymienią mi i rzy okazji każe lozyska wymienić i będzie śmigać dalej

• raven odpowiedział na to.
                                    • CyprianRanga 21

Poziom 127

raven mi chodzi ze coś podciąć albo przyszlifowac na momencie. Tak na codzień to by umarł po dwóch dniach pracy 😛

• RravenRanga 10

Poziom 20

Stal-Fun U mnie szczotki wysiadły po ok. 4 latach. Używałem jej jedynie do szlifowania bo jest lekka i super leży w łapie (GA5030),
                                          mam też 9565PZ ma fajny włącznik i jest mocniejsza ale też cięższa więc używam jej rzadziej. W niej niczego jeszcze nie wymieniałem.

13 dni później

Ja mam już 4 narzędzia akumulatorowe erbauera z castoramy i powiem krótko-do zastosowań półprofi znakomite.

13 dni później
                                              • TTymekRanga 14

Poziom 46

Ja osobiście poszedłem w Alu makity szlifierka wkrętarka, zakrętarka, klucz udarowy. Na 1 aku 5ah podszlifuje szlifierka jakieś 20-30 min teraz myśle nad zakupem jakiejś sieciówki i nie wiem na jaki model się zdecydować. Będzie używana przeważnie do fibry. 😊😊

Tymek Bierz ten model mi po dziewięciu latach dopiero wyłącznik padł mam dwa modele
                                                https://m.ceneo.pl/2023412

Tymek ja mam taką Makita 9565CVR jest odrobinę większa niż ta co StalFun poleca Ale ma regulację obrotów

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1072

suszi8512 No ten model jest kozak ale nieco droższy 👍

• bartekj3Ranga 10

Poziom 22

Stal-Fun mam obie 😎do tego jeszcze Bosch gws13 z regulacją obrotów. Makita strasznie ciężka więc poszła do niej przystawka do szlifowania rur