ZU-Met Pięknie 🙂 Jakbym miał spoko cynkownie i lakiernie to może bym i robił ale widziałem sople czy jakieś czarne wybuchy w rogach, z Rawy Mazowieckiej, Ciechanowa czy Radomska. Pierdziele 🙂
Darko w narożnikach tak zawsze będzie jak nie ma gdzie powietrze uciec. Jak są duże otwory technologiczne lub tak jak u zu wypalone całe to ocynk szybko spływa i nie ma tragedii
Darko no tam gdzie robię to muszą się starać żeby mieć jak najmniej pracy. Samo malowanie też wiem że jest dobrze zrobione ze srutowniem bo kiedyś zawiodłem jakieś stojaki dla psów i za bardzo mi nie zalezalo jak wyjdzie i chciałem bez śrutowania żeby było taniej bo materiał był ładny to nie ma takiej możliwości albo robimy dobrze albo wcale i takie podejście rozumiem.
Dzochar91 jeszcze kwestia jak powiesza pod ukosem czy na prosto .
ZU-Met wiadomo ja jak robiłem przyczepki to otworów multum przemyślane z każdej strony możliwość powieszenia a i tak mi dowiercili 🤦🤦
Dzochar91 najgorzej jak sobie jakis rozwiercaja 😁 robiłem kiedyś pod gwinty M5 a oni sobie na 8mm rozwiercili żeby powiesić
ZU-Met To wtedy nitonakretke dajesz
ZU-Met Takie mieli haki a że otwór był za mały to sobie rozwiercili
brumiej dlaczego problemy ? Dzielimy się doświadczeniem... Niektórzy nie mają bladego pojęcia jak przygotować pod ocynk a go obrobić pod proszek ani tyle.
Stal-Fun akurat to był płaskownik i nie bardzo było jak
Stal-Fun u mnie wtedy za ramę biora drutem, nie przeplatają
Dzochar91 dają za ramę i u mnie bo z haczyka przy zanurzaniu może się odczepic. Ten otwór to bardziej na malarni żeby za profil nie zaczepić
brumiej spoko luz 😉 trzeba mieć dystans
Darko Stal-Fun Dzochar91 ZU-Met Zawsze są przeciwnicy i zwolennicy ja tam też nie robię w ocynku bo i za daleko i czasochłonne wwole dobrze proszkowo pomalować. Zwolennicy za to dbają by roboty za dużo nie mieli skoro ma to by na lata 😂😂😂
brumiej Ja też że nie daje do cynku. Pierwsza cynkownia 30 km odemnie badziew że szok. Druga 100 km i szkoda czasu na wożenie tego wszystkiego i zostaje jeszcze temat szlifowania ocynku także dziękuję bardzo. Daje do proszku podkład epoksydowy i farba i 8-10 lat spokojnie wytrzyma
Stal-Fun Jak zwykle zwolennicy i przeciwnicy, każdy znajdzie bratnią duszę 😅 Ostra dyskusja, bardzo dobrze 🙂 Ja blisko mieszkam tazke takie same cynkownie wokoło 🙂
ZU-Met Poprostu tak im wygodniej było i szybciej
suszi8512 👍👍👍
suszi8512 kiedyś auta cynkowali a teraz nie czemu, auto ma być na 3do 5 lat i nowe 🤣
suszi8512 ale to też w formie reklamy jak zrobisz dobrze to i ktoś cię poleci. Zs dwa lata jak zacznie rdzewieć to na całej ulicy jesteś spalony .
Boguslaw Miałem Passata w ocynku 👍👍👍
Boguslaw no ale kto tu na grupie m samochód do 5lat ?
Stal-Fun ale to nie był ocynk ogniowy tylko galwaniczny a to zasadnicza różnica.
Wreszcie na g-k mogę montować drzwi 🙂 Dzisiejsza Warszawa zamontowana.