Bardzo przepraszam wszystkich którzy mogli czuć się urażeni przez moje wpisy. To się więcej nie powtórzy.
Administrator Myślę ze problem zostanie zażegnany
Nowy model w ofercie 🙂 Na dole blacha. Powyżej szkło OptiWhite.
Darko dzielisz na segmenty czy wsadzasz cała tafle szkła i wklejasz szprosy z pręta kwadratowego?
Cyprian cała szyba w uszczelce. Na to idzie cała ramka. Skrecana i zaslepiana. Te drzwi to powód mych nie przespanych nocy. A system jest banalny. Wpisz w google profil lozkowy i powiedz czy już to widzisz 🙂
Darko nie no tak myślałem, że tym sposobem. A jaka grubość szyby? Bo na taką tafle dać 4mm to strach
Darko Profil lozkowy wystającym fwlcem do środka i na tym szyba spoczywa 👍
Cyprian szyba jest klejona z 2x2mm plus 0,36 folia. Wszystko w uszczelce skrecone ze sobą w ramie i skonsultowane z fachowcami od szkła 🙂
Stal-Fun Dokladnie 🙂 Prosciej sie nie da 🙂 półka ma akurat 15mm także ramka idzie 15x15 ew mozna zrobic z 30x15
Darko Jest tez profil łózkowy podwójny. Fajna sprawa
Darko ja bym się bał. Szyba 2mm to mega delikatny temat.. Niby laminowana 4 ale dalej mega cienka. Się efekt super
Stal-Fun Tyle ze chyba jakaś firma zlecila produkcje duzej ilości komus i gdzies się pojawił ale nigdzie nie mogę znalezc go w masowej sprzedazy.
Darko No ciężko go spotkać. W Metalex w Łodzi mogą mieć
Nie mogę hałasować bo Święto. Takie Święto, że rynek, większość sklepów otwarte. Siedzieć się nie chciało to i przed garażem błysk 🙂
A teraz siedzę i podziwiam wczorajsze prace.
Darko widziałem chyba stójka na ręczniki spawasz w nim pachwiny na dole ?
Lutek oduczylem sie kompletnie spawac pachwiny w takich konstrukcjach 🙂
Cyprian Wszystko sie udało, drzwi dojechaly do Polkowic. Majstry nie popsuly przy montazu. Solidnie trzeba bylo by w nią uderzyc zeby stluc. Powtorze napewno projekt jak bedzie okazja, już bez najmniejszego stresu.
Technika szablonowa, obrotniki itp. Zdjęcia przesłał mój przyjaciel z jednego boxu na szkółce w firmie Bombardier, którą każdy musiał przejść by później ujrzeć inny Świat spawania. Technika ta to nie tylko wykres, który powoduje znaczne przyspieszenie produkcji! Ale znaczącym czynnikiem tej techniki jest... Zniwelowanie pomyłki przez człowieka do 0, coś tam %. Narazie w głowie mam projekt uniwersalnego szablonu do ogrodzeń. Rama gruba obrotowa z wymiennymi wkładami pod różne wzory. Jeśli byłby jakiś inżynier zainteresowany to możemy zacząć rysować 🙂 Wiążę się to z czasem i wieloma prototypami które trzeba dopracować 🙂
Trafiła się fajna robota. Duże drzwi przesuwne chowane w ścianę, które będę robił. Ale i wziąłem ściankę z drzwiami, której nie będę robił. Ktoś jest chętny z montażem w Skierniewicach? Płacę 1400zł brutto za m2. m2 jest 4 w tym przypadku. Nie mam gdzie i z kim tego robić, stała współpraca.