Dzochar91 wcześniej jeździłem ciężarówka to nie miałem kiedy ale tak w sumie od dwóch lat działam w tym temacie na ostro z pełnym potrzebnym sprzętem.
Dawno mnie nie było ale wracam 😉 w nowym warsztacie już prawie na ukończeniu czekam na bramy , ocieplenie dachu też niebawem. Na początek jakie lampy polecacie ? I jaki piec nadmuchowy ? Jakąś konkretną firma?
Lutek lampy ledowe tylko jak masz wysoko?
Lutek jak wysoko to tylko ufo
Dzochar91 tak tzw talerz ledowy
https://neoneo.pl/pl/p/Lampa-High-Bay-LED-UFO-200W-IP65-IK06-180lmW-4000K-NEUTRALNA-5-lat-gw./1509
Boguslaw ogólnie wypuszczone już mam na całości na tej części produkcyjnej będzie ok 10lamp nad stołem że trzy nad piła nad wieratrkami szlifierkami itp itd. nie potrzebuje 3 czy 4 bardzo mocnych
Zdjęcia nie weszły zaraz dodam na środku ok4m przy ścianie 2.8m
Lutek Jest kawał pomieszczenia
Lutek
Stal-Fun całość 17*7m w tym wydzielone pomieszczenie 3.5m z długości w tym małe WC z umywalką. Też odmurowane nie że na środku tego pomieszczenia 😂🤣
Lutek Jeszcze suwnice sobie zamontuj. Przyda Ci się wiem co mówię
Stal-Fun do tej pory nie robiłem nic ciężkiego ale może dlatego że nie miałem warunków
Lutek ładny ładny 👌
Lutek kawał fajnego warsztatatu
Lutek Uwierz mi że jak jest miejsce to takie projekty z pewnością będziesz brał
Lutek nie musi być ciężkie ale jakiś regal większych gabarytów jak masz pospawana jedna stronę ciężko samemu obrócić bo Ci się pokrzywi.
Lutek może nie ciężkie ale pomaga trzeba sobie usprawniać robotę.
Stal-Fun do tej pory robiłem małe konstrukcje, meble itp. Widzę że Ty bardziej ogrodzenia i barierki
Lutek Ogrodzenia rzadko. Raczej barierki i schody w ostatnim czasie
Czemu od razu nie szedłeś w płytę na dachu ?
Dzochar91 miałem stawiać cały z konstrukcji i płyty ale to były czasy że stał poszybowała z cenami w gore. Zdecydowałem się na murowany architekt miał projekt który mi wstępnie odpowiadał troche przerobiliśmy i zaczolem stawiac. Więźbę zrobiłem sam więc coś kosztów odeszlo. Teraz bym wybrał płytę nie musiałbym kryć i ocieplać jak zwykły dach