STALVAR No w艂a艣nie a tak 50 zeta w kieszeni i jeszcze mo偶na co艣 zrobi膰 w tym czasie 馃槈馃憤
STALVAR jest jak najbardziej, jeszcze nie praktykowa艂em, zawsze wracaj膮c z pracy bra艂em kilka kawa艂k贸w teraz wpad艂o troch臋 wi臋ksze zlecenie i tak chyba z przyzwyczajenia
tarka_lukasz No nie warto, syf i smr贸d w samochodzie tylko. Dzwonisz przywo偶膮 na miejsce馃檪
Zbli偶a si臋 zima, wi臋c pomy艣la艂em o ogrzewaniu, du偶o pisze si臋 o webasto, wi臋c sprawdzimy. Webasto z aliexpress wysy艂ka z Niemiec dwa dni i ju偶 w domu. A Wy czym si臋 grzejecie? 馃槵馃ザ馃サ
tarka_lukasz fajne馃憤
tarka_lukasz
tarka_lukasz Mam troch臋 podobne daje rad臋
tarka_lukasz jaki metra偶 chcesz ogrzewa膰? 8kw?
tarka_lukasz normalnie piec na drewno centralne i nagrzewnica
Boguslaw gaz czy ropa?
tarka_lukasz ropa ale to na budowach,w domu drewno i koza z szyb膮 馃ぃ
Stal-Fun a jaki metra偶 i moc urz膮dzenia?
tarka_lukasz 21 m 9 kw
ZU-Met w specyfikacji urz膮dzenia by艂o napisane 偶e najlepsza wydajno艣膰 jest do 20m虏 i mniej wi臋cej tyle mam
Czy Wy te偶 walczyli艣cie z ci臋ciem na tzw 'kie艂bas臋' w swoich pi艂ach? 馃槓 P贸艂torej godziny ustawiania ale efekt zadowalaj膮cy
tarka_lukasz Tak walczy艂em cz臋sto z tym na ma艂ej przecinarce 128.Na 260 tego nie ma no chyba 偶e przy wymianie 艂o偶ysk
tarka_lukasz Nigdy nic nie ustawia艂em. Problem sie zaczyna jak tasma ma ju偶 za malo z臋b贸w i skacze. 艁o偶ysk nie wymianialem nigdy. Pokaz na ile masz wysuni臋te ramie bo moze tu jest problem?
tarka_lukasz Ja mia艂em kiedy艣 z tym problem , jak dobrze pamietam to pod przednim ko艂em by艂a zastosowana podk艂adka z tworzywa , z czasem si臋 wytar艂a i ko艂o mia艂o luz na 2-3mm ,da艂em tam zwyk艂膮 podk艂adk臋 kt贸r膮 rozwierci艂em na wymiar wa艂ka i by艂o po problemie 馃槈馃憤
tarka_lukasz Kiedy艣 pilarz mi m贸wi艂 偶e jak si臋 zak艂ada now膮 ta艣me to powinno si臋 j膮 "dociera膰" , pierwsze ci臋cia na ma艂ym posuwie i tak przez kilka ci臋膰 a p贸藕niej normalnie ju偶 mo偶na. Osobi艣cie tego nie sprawdza艂em .馃槈
ZU-Met pi艂a nowa, a rami臋 mam wysuni臋te na minimum
tarka_lukasz zacznij od wymiany ta艣my na jakas lepsza i dopiero pr贸buj regulacji.