STALVAR to sie nie moze uda膰 chyba ze z aluminium by艣 zrobi艂 i zastosowal jaki艣 wysoki profil na dole.
ZU-Met No te偶 tego nie widz臋 i dlatego si臋 upewniam 馃檪 patrz膮c po internecie wszystkie bramy czy furtki maja dodatkowy profilek wspawany o wewn膮trz strony skrzyd艂a. Wystarczy taki 40x20x2 w pionie, 250- 300mm od g贸rnej kraw臋dzi Dolnego profila ???
STALVAR My艣l臋 ze powinno spokojnie da膰 rad臋, i automat b臋dzie do czego przykr臋ci膰馃檪 W furtce dasz tez taki i b臋dzie 艂adnie. Znajomy robi艂 grzebie艅 na przesla to wystarczy艂 taki 30x20 na wysoko艣ci 10cm 偶eby wszystko usztywni膰 nawet po ocynku.
Takie co艣?
ZU-Met tylko jeszcze wchodzi w gr臋 dolna-no艣na poprzeczka :/ czy ona po przyspawaniu wszystkich sztachet nie odwali banana du偶ego馃檨
STALVAR Przede wszystkim nie spawaj wszystkich jedna za drug膮 bo napewno tak si臋 stanie.Ja spawa艂em co 10 sztuk tak na skakanego. Oczywi艣cie wszystko by艂o g臋sto spi臋te 艣ciskami.Jak b臋d臋 przeje偶d偶a艂 obok tej posesji to zrobi臋 zdj臋cia
STALVAR Najlepiej dac na laser 偶eby przepu艣ci膰 na wylot, ram臋 zrob z 80x40 . Jak pospawasz na dole i ta poprzeczk臋 to b臋dzie proste.
Stal-Fun No jedynie tylko tak i tylko z dw贸ch stron pachwiny chyba zostawi臋 do zalania ocynkiem 馃檪
ZU-Met jak z 80x40 i 偶eby w tym otwory zrobi膰? Pod profil 80x80x2???
STALVAR A sorry przyj膮艂em w g艂owie ze to b臋dzie 60x40 jak u wszystkich馃槅 Jak to 80x80 to bym spawal do zewn臋trznych grawedzi bez pachwin ale moze lepiej ze 艣cianka 1.5 poszuka膰 b臋dzie troche l偶ejsze.
STALVAR dobra robota 偶e tak powiem 馃憤馃榾
STALVAR pokaz jakies detale jak masz zrobione. Jak rama, mocowanie ceownika pod rolk臋.馃檪
Hipcio dzi臋ki stara艂em si臋馃檪
Elegancko wysz艂o 馃挭
ZU-Met to nie przesuwna tylko dwuskrzyd艂owa, rama h=50cm i profile alu szczeble dokr臋cane to tej ramy na nitonakretkach. 馃檪 nie mam zdj臋膰 detali mam jedno jeszcze takie:
ZU-Met
STALVAR git robota
STALVAR w艂a艣nie tak mi sie wydawa艂o ze to aluminium jest i by艂em ciekawy jak masz to ogarni臋te bo raczej z aluminium nie pracujesz. Spoko rozwi膮zanie. 馃檪