• BePeRanga 2

Poziom 0
    • Edytowany

Witam, po przeprowadzce do nowego mieszkania okazało się, że nie mogę zamknąć dolnego zamka. Działa tylko górny, o dolnym nic poprzedni właściciel nie wspominał. Da się jedynie przekręcić klucz w lewo, aż do schowania się rygla. Natomiast w prawo żeby zamknąż drzwi " na klucz" już nie. Klucz jest odpowiedni, poprzedni lokator mówi że ten zamek nie działa i używał on tylko górnego. Ja chciałbym używać obu. W czym problem?

• LliteqRanga 20

Poziom 131

BePe miałem kiedyś kiepską chińską wkładkę, tam pękła sprężynka i zablokowała rygiel, że nie możnabyło przekręcić tak jak mówisz. Wymontuj, rozbierz, napraw lub wymień, to kosztuje gdzieś z 3-4 dychy.

• BePeRanga 2

Poziom 0

Wymieniłem samą wkładkę, 30/35, tą gdzie wchodzą klucze. Dalej to samo. Czyli problem będzie chyba w samym zamku, tym wpuszczanym w drzwi. Jednak żeby się do niego dostać, to muszę ściągnąć całą listwę zamontowaną od strony rygli. Czyli podejrzewam wyciągnę zarówno dolny jak i górny zamek. Są też dodatkowe rygle na samej górze i na samym dole drzwi. Wszystko to przykrywa jedna długa metalowa listwa. Dobrze myśle?

• BoguslawRanga 33

Poziom 1029

BePe tak czeka Cię demontaż całości tylko musisz obie wkładki wyjąć zdjąć klamkę i odkręcić właściwe wkręty.jest to tak zrobione ze cześć wkrętów trzyma rygle w listwie i tych się nie odkręca a pozostałe trzymają listwę z ryglami w drzwiach jak wykrecisz wszystkie to Ci się rozleci wszystko i ciężko to będzie potem poskładać.bylem u klienta na takiej usłudze rozkręcił wszystko i nie mógł złożyć 200 zł i poskładane😃

Napisz odpowiedź...