Cyprian Też jestem ciekawy, czy to prawda🤔
Spawanie podwodne to bardzo ciekawy temat. Czytalem trochę o tym w google. Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć
Jestem zapalonym nurkiem i od zawsze chciałem nauczyć się spawać pod wodą... 🙂
Michal_Gumny Świetne hobby, zawsze chciałem spróbować!
Michal_Gumny Kursy uprawnienia na spawanie podwodne z tego co wiem nie należą do najtańszych
Są duże obostrzenia... Musisz odnawiać uprawnienia nurkowe zawodowe... I tutaj jest problem. Ja mam uprawnienia przed instruktorskie ale rekreacyjne. Klamp Zapraszam na wspólnego nurka 🙂 Nauczę, pokaże. Ja moje pierwsze kursy robiłem z dofinansowania z UE. Kosztowało mnie to uwaga 115zł 🙂
Stal-Fun a jakie są tanie? Ja robiłem UDT i za pachwiny MAG zapłaciłem 4tys...
Cyprian Tamte jeszcze droższe
No ciekawe ile takie uprawnienia. Ze 25 tysięcy pewnie i do tego kurs nurka a i pewnie nie każdy się kwalifikuje i po drodze pełno badań.
Darko Badania na nurka są bardziej rygorystyczne
PATON Podasz więcej infomacji, ciekawostek ? Kopie ten prąd pod wodą czy nie ?
Michal_Gumny Bardzo mądrze 🙂 Moje uprawnienia 111, 135 na pachwiny. 135 na doczołowe i 135 na pion. 136 hl-045. Wózki widłowe, palnik - cięcie i prostowanie oraz suwnice z poziomu 0 i SCC, zasponsorowali UE i pracodawcy a ja ani grosza 🙂
Ja robiłem z tej strony. https://uslugirozwojowe.parp.gov.pl/ Warunkiem w większości kursów jest nie posiadanie działalności gospodarczej.
Zazdroszczę tych kursów.. ale powoli .. 🙂 najpierw skończę nurkowe później wezmę się za inne.
Michal_Gumny Pozazdrościć 👍