ZU-Met to już trzeba analizować🙂 bo jak potrzebujesz raz na pół roku wyciąć z dużego formatu to można zamówić u kogos 🙂
Żaden arkusz w zasadzie nie wejdzie. Moje pole robocze wyniknęło, że wykorzystałem prowadnice 2m i 1,5m. Dzisiaj sam sie zastanawiam dlaczego nie zdecydowałem się na prowadnicę 2,5m żeby ten arkusz 2x1 wchodził😅
Jakie by pole robocze nie było plazma cnc to super sprawa. Przeróżności można wykonać takie jak poniżej np 😃. Ogranicza nas tylko wyobraźnia.
MEWPW jaka maksymalnie grubość wytniesz? 😀
Teoretycznie wg producenta źródła plazmy to 45mm ale nie próbowałem takiej grubości ciąć . Najgrubszą ciąłem 30mm 🙂
MEWPW jak wyszła krawędź cięta??
MEWPW a jakie masz źródło?
Krawędź nienajgorsza na prostej bo na łukach mocno mi ukosuje. Źródło to scherman 130cnc, nie polecam.
MEWPW a palnik masz standardowy czy założony maszynowy prosty?
ZU-Met maszynowy
Staram się wychodzić naprzeciw potrzebom małych przedsiębiorstw i osobób prywatnych posiadąjcym swoja małą produkcję elemntów powtarzalnych oferując ich automatyzację (nawet w niewielkim stopniu). Budując maszynę korzystam z używanych elemntów automatyki znacząco obniżając w ten sosób koszt. Koszt obniża również stosowana przeze mnie kostrukcja spawana ze stali aniżeli popularne w budowie maszyn automtycznych skręcane profile aluminiowe. Poniżej przykład zastosowanej przeze mnie automatyzacji w elementach drewnianych, gdzie zapotrzebowanie na wykonanie takich otwórw to 30000 sztuk miesięcznie.
MEWPW Ty to panie jesteś gość💪 Poprosimy o resztę projektów 👍
Na urlopie szafa czeka na szycie. 🙂
MEWPW Co tym razem ?
MEWPW moja branża 😃
MEWPW widać fachowa robota się zbliża, bo już tulejki przygotowane do szycia.
MEWPW te złaczki na dole od wago to zwykle lączniki czy rozpinane z bezpiecznikami? Wgl fajna sprawa takie wyprowadzenia, cały szpej wychodzący z szafy idzie ci w jedno miejsce. Możesz se to zmontować na stole, sprawdzić. Tymbardziej jak tam PLC widzę.
ZU-Met Rozwój automatycznego wiercenie klocków drewnianych, poprzez dołożę ie modułu skręcającego mufy gwintowane do drewna.
liteq Te na dole to same złączki różnego rodzaju. Można powiedzieć, że każda złączka z innej parafii :p. Te z bezpiecznikami też są tylko że wyżej. Dokładnie, mocujesz taką szafkę później do maszyny i sobie na złączkach sensory i elemnty wykonawcze.
MEWPW Czarna magia ale jak sam na to wpadłeś to podziwiam za pomysł, zdolności i wyobraźnię :💪