STALVAR ja to bym szedł w nierdzewne, mam sklep u siebie co się specjalizuje w śrubach nierdzewnych ale nie torx tylko imbus 5🙂 m6x100 na allegro mają po 1.6🙂
ZU-Met jaki to sklep?
STALVAR Lemax Radom. Doczytałem ze chcesz wkręty do betonu a ja sie zasugerowałem ze m6 z gwintem metrycznym a ty chcesz fi6 to wątpię czy tam cos takiego będą mieli. Ale w sumie to mozesz te tulejki rozprężne zastosować.
Boguslaw Ok czekam na informację 💪👍
STALVAR ścianka 2mm ? 😁
Jaco tak, jak widać otwór wzmocniony profilem okrągłym bo ścianka 2mm. To za mało 😄
STALVAR fakt, 2mm trochę słabo, ale patent elegancki 😎
Jaco Dzięki 😁 tylko teraz poszukuje tych wkrętów do betonu dłuższych m6x100 lub najlepiej m6x120 🤔😃
ZU-Met No właśnie nie bardzo bo te tulejki i kolki odpadają bo ja musze nawiercic i wkręcić mocowanie, nie mam możliwości odsunięcia elementu mocowanego 😃
ZU-Met to się nie nadaje do tego co on potrzebuje
STALVAR a te wkręty ramowe WHO sa nawet i 200 to moze cos takiego?
ZU-Met patrzyłem na to od biedy by były ale znalazłem inne 😁
ZU-Met https://www.fischerpolska.pl/pl-pl/produkty/kotwa-stalowa/sruba-do-betonu/sruba-do-betonu-ultracut-fbs-ii-6/sruba-do-betonu-ultracut-fbs-ii-6-sk/546387-fbs-ii-6-x-120-65-sk takie cos
Boguslaw czemu sie nie nadaje?
STALVAR no i wymiar się zgadza. Nie wiem czy bym ufał takim śruba ale jak nie ma innego wyjścia to warto spróbować
ZU-Met tylko w nowy twardy beton i dobrze prać w niego trzeba żeby trzymal
ZU-Met czemu nie jak tylko beton masz dobry to lepszego i szybszego montażu nie ma wg. mnie. 😆
STALVAR No jak dobry beton to tak ale bardziej mi chodzi o to jak będziesz szarpał za słupek czy się nie wykruszy i poluzuje
ZU-Met już montowałem na nich i na prawdę wbrew pozorom mocno trzymają 😀zachęcam do wypróbowania 🙂
STALVAR Moze kiedyś😁
STALVAR na tym systemie obecnie okna i drzwi montują
ZU-Met To mój pierwszy montaż na tych wkrętach 😆 miałem obawy a ani drgną 👍💪
STALVAR kurde juz myślałem ze to tamta co pokazywałaś
STALVAR No i pięknie siadło 😁👍