Ktoś z was chciał zobaczyć do czego można użyć taką szlifierkę do tzw zakamarków gdzie nic innego nie mieści się zdj. Ponizej
Boguslaw Możesz też trzpieniową ładnie wyczyścić w takich zakamarkach tylko frez 170 mm i wszędzie dojdziesz
Boguslaw jakiś czas temu zakupiłem ta samą daje radę .
Stal-Fun trzpieniowa mam pneumatyczna ale tylko kamienie na trzpieniu do niej
Stal-Fun trzpieniowa gorzej bo frez czubkiem będzie jeździł jak źle naostrzone wiertło.
ZU-Met Jak dasz zaokrąglony frez to zbiera aż miło
Stal-Fun wiem jak działa bo mam taki ale ciężko zebrać górkę materiału w mało dostępnym miejscu
ZU-Met Panowie tu nie chodzi o frezowanie tylko o 😀doczyszczenie z rdzy
Boguslaw Frezem też rdzę zbierzesz
Boguslaw nie myślałes o jakimś pistolecie i piaskowaniu ?
Stal-Fun nie przekonam Cię 🤣
KGgarage jakiś czas temu zainwestowałem w trzpieniową milwaukee fdga na baterie 12. Mała poręczna, przewód nie przeszkadza. Fajnie radzi sobie z frezami i rolockiem 50mm od 3m
ZU-Met miałem piaskarkę i sprzedałem, piasek jest wilgotny i zaraz po piaskowaniu rdzewieje, teraz się soduje albo srutuje
Boguslaw nie mówię o całym samochodzie ale takie małe elementy to byś ogarnął 😁
Boguslaw Modne jest też ostatnio czyszczenie suchym lodem
Stal-Fun tylko drogie
Stal-Fun no widxiaoem kilka razy ale cena nie dla szarakow jak my
Boguslaw Nie wiem jaka cena nie sprawdzałem bo do piaskowania daje
Zawsze rdza wyjdzie na gołej stali nawet po godzinie (rdzawy nalot) jak jest wilgoć w powietrzu. Piasek przed piaskowaniem się suszy. Soda jest fajna do obróbki strumieniowo ściernej silników oraz innych podobnych elementów gdzie śrut albo piasek może narobić szkód. Soda się rozpuszcza więc jak będzie gdzieś w silniku w trudno dostępnych miejscach to się rozpuści a inne ścierniwo narobi szkód. A znowu suchy lód jest drogi więc mniej spotykany
Connor suchy lód to do podwozi chyba używają do zerwania konserwacji
ZU-Met Dosyć szeroki zakres jest używania suchego lodu. Najlepiej poczytać sobie na ten temat na spokojnie jakby się chciało skorzystać takich usług. Czasami lepiej nawet dać do zwykłego piaskowania niż kombinacji ,,z innymi metodami"