Krótka recenzja nagrody w postaci stołu spawalniczego ktorą wygrałem w konkursie zorganizowanym przez firmę GPPH z Mielca.
Stal-Fun rozumiem. Te sciski są blokowane od dołu czy działają na zasadzie klinowana się poprzez odchylenie?
Cyprian Blokują się na zasadzie klinowania poprzez odchył
Pasy ceramiczne do szlifierki taśmowej dziś dotarły. Nie wytrzymałem i musialem przetestować. Gradacja 40 idealnie nadaje się do ukosowania natomiast gradacja 100 do polerowania i ostrzenia wierteł 👍
A skąd zamawiasz?
Cyprian www.efectownie.pl
Stal-Fun dzięki 😊
Stal-Fun dzięki, też skorzystam 😁
Cyprian Nie ma za co. Mają pasy praktycznie wszystkich rozmiarów.
Marek Spoko
Podzespoły do kolejnych ścisków już się robią 💪
Stal-Fun Talerzyki jak robisz ? w pręcie z gwintem nakiełkiem robisz otwór, nakładasz "podkładkę" i rozprasowujesz od dołu o jakąś kulę czy masz inny magiczny sposób ?
Ściski typu C też się robiło. Może jeszcze wrócę do tego projektu 🤔
Stal-Fun witam, jaką śrubę trapezową zastosowałeś przy ściskach typu "c"? Można jakies wymiary?
Tak wygląda przyrząd do zacinania kształtowników w romb czyli obróconych o 45°.Nie wygląda poważnie ale robotę robi 💪
Stal-Fun Świetny przyrząd, myśle kolego ze wiele osób dobrze by zapłaciło za tak wykonaną przystawkę
Cyprian W śrubie wierce otwór wiertełem a stopki kupuje gotowe, wkładam w otwór zaspawuje a później szlif. Zrobie Ci zdjęcie gotowej stopki.
Stal-Fun Będę wdzięczny bo muszę ułatwić sobie produkcję takich elementów 🙂
Cyprian Tu masz gotową stopkę do wspawania.
Stal-Fun Chciałbyś odsprzedać kilka sztuk takich gotowych stopek do wspawania?
i zagniatasz ją na koncu praską ?
Cyprian Wkładam w imadło i zagniatam na samym brzegu tak rzeby kulka nie wypadła i to wszystko
Stal-Fun Daj namiar gdzie to kupić bo przyznam szczerze, że szukałem a jakoś natknąć się na to nie mogę...
Cyprian Napisz na messenger do Filip Kruk on mi to robił