Pasy ceramiczne do szlifierki taśmowej dziś dotarły. Nie wytrzymałem i musialem przetestować. Gradacja 40 idealnie nadaje się do ukosowania natomiast gradacja 100 do polerowania i ostrzenia wierteł 👍
A skąd zamawiasz?
Cyprian www.efectownie.pl
Stal-Fun dzięki 😊
Stal-Fun dzięki, też skorzystam 😁
Cyprian Nie ma za co. Mają pasy praktycznie wszystkich rozmiarów.
Marek Spoko
Podzespoły do kolejnych ścisków już się robią 💪
Stal-Fun Talerzyki jak robisz ? w pręcie z gwintem nakiełkiem robisz otwór, nakładasz "podkładkę" i rozprasowujesz od dołu o jakąś kulę czy masz inny magiczny sposób ?
Ściski typu C też się robiło. Może jeszcze wrócę do tego projektu 🤔
Stal-Fun witam, jaką śrubę trapezową zastosowałeś przy ściskach typu "c"? Można jakies wymiary?
Tak wygląda przyrząd do zacinania kształtowników w romb czyli obróconych o 45°.Nie wygląda poważnie ale robotę robi 💪
Stal-Fun Świetny przyrząd, myśle kolego ze wiele osób dobrze by zapłaciło za tak wykonaną przystawkę
Cyprian W śrubie wierce otwór wiertełem a stopki kupuje gotowe, wkładam w otwór zaspawuje a później szlif. Zrobie Ci zdjęcie gotowej stopki.
Stal-Fun Będę wdzięczny bo muszę ułatwić sobie produkcję takich elementów 🙂
Cyprian Tu masz gotową stopkę do wspawania.
Stal-Fun Chciałbyś odsprzedać kilka sztuk takich gotowych stopek do wspawania?
i zagniatasz ją na koncu praską ?
Cyprian Wkładam w imadło i zagniatam na samym brzegu tak rzeby kulka nie wypadła i to wszystko
Stal-Fun Daj namiar gdzie to kupić bo przyznam szczerze, że szukałem a jakoś natknąć się na to nie mogę...
Cyprian Napisz na messenger do Filip Kruk on mi to robił
Stal-Fun dużo filipow krukow mi wyskakuje 😂
Cyprian Czerwony stary skuter na zdjeciu Filip Kruk