Spawarka Trafilux PRO 280DP
Grzegorzbr2 Mam mieszane uczucia co do tych spawarek. Wydaje mi się ze Sherman spawał dużo lepiej. Ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam Grzegorz i życzę miłego użytkowania 👍🙂
Stal-Fun pewnie kwestia delikatnej korekty ewentualnie wymiany oryginalnych końcówek podłej jakości na jakiegoś binzela i już będzie idealnie.
ZU-Met To się okaże. Pospawa trochę to lepiej ja pozna.
Stal-Fun ja zanim u siebie przewodu nie wymieniłem to tragedia żadne ustawienia nie pomagały ten pancerz jaka zadrę musiala mieć
ZU-Met Ja mam z Parkera przewód 4 metrowy i jestem z niego bardzo zadowolony. Dookola stołu wszedzie mi sięga
Stal-Fun ja mam most ale końcówki i dysze binzel .
ZU-Met końcówka i dysza ma aż takie znaczenie?? Powiem Ci że różne miałem i jakoś nie zauważyłem różnicy 😁
Hipcio dysza nie ale kup kiedyś jakaś dedre w markecie to zobaczysz różnice.
brumiej Dokładnie napewno wolniej się zużywają
brumiej masz jakieś foto jak to wyglada ta grubsza? Przyznam się szczerze że nigdy na to nie zwracałem uwagi. Albo jakiś link do takiej końcówki?
Hipcio pewnie chodzi o takie jak MB25 ale czy ma to jakieś znaczenie jak końcówka niszczy się od środka bo się wyciera albo na styku z drutem to jaki ma wpływ na to grubość ?🤔
Hipcio
ZU-Met Te grubsze dluzej wytrzymują. Przekonałem się o tym nie raz
Stal-Fun mi się najczęściej uszkadzają jak się sklei drut. Czy to grubsza czy cieńsza to nie ma znaczenia chyba .?
ZU-Met Chodzi o wewnetrzne zużywanie. Kazda może się przykleić.
Stal-Fun no wewnętrzne ale w czym ma pomóc grubsza końcówka?
Pytanie mam Panie @Grzegorzbr2 Oprawka ISO 40 czy żeby zamontować frez który ma mk3 + gwint potrzeba taka oprawkę Oraz czy wtedy do środka tej oprawki włoży śrubę żeby zakręcić MK3 czy to jedna ma być przez całość .
Dzochar91 W tego typu oprawce dociskamy śrubą przez całość
brumiej przebierać? Ja nie mam synergi tylko ustawiam sam. Mi zwyka cienka działa też długo no chyba że przyklei się trut i musiałem go oderwać to od razu zmieniam.