Dzochar91 Może 😉
Alaxa9900 ja tak do max 10 daje
Dzochar91 Nie ma co przeciągać też taśmy bo skraca sie żywotność i łożyska dostają w kość.
Alaxa9900
Dzochar91
Stal-Fun
brumiej
Dzieki za wszystkie porady, troche mi sie rozjasnilo co i jak. Także jutro lecimy z projekcikiem podstawki na piłe zeby dało sie paleciakiem podjezdzac.
Alaxa9900 no dlatego napisałem że do 10 bo Ty napisałeś że 12
MC-TECH ja już zrobiłem na kółkach musisz w moim blogu poszperać to zobaczysz
MC-TECH pierwsza taśma to jak wiertła we wkrętarce do niczego. Kup coś porządnego i dopiero sprawdzaj. Na początku nic bym nie regulował. Ja używam honsberg spectra 6/10 wytrzymuje ok 3miesiace place za sztukę 70pln
MC-TECH U mnie blat pily jest równo teraz z blatem stołu GPPH to żebyś nie musiał na blogu u mnie szukać to podsyłam
Boguslaw Jaki to model piły? Ile waży?
MC-TECH stiler chyba 170R, waga ok 200kg
Boguslaw Chyba nawet ja Ci go poleciłem no nie ?
Dzisiaj recykling starych pił z tartaku na noże do scinarki do fasoli. Stal szybkotnaca lub narzedziowa. Powinno się sprawdzić.
MC-TECH a od plazmy albo lasera nie odpusi krawędzi ?
Stal-Fun oczywiście że tak
ZU-Met Testy pokażą 😅 Szczerze to nie wiem co to konkretnie za materiał i czy coś się odhartowalo. Wyjdzie w polu czy zdało egzamin
ZU-Met wydaje mi się że nawet bardziej się utwardza po plazmie lub laserze
Boguslaw Ważne że moglem pomóc 🙂
MC-TECH ciekawe czy to nie jakis bimetal nie jest jak w pile taśmowej do metalu
ZU-Met Tutaj bylo 3,5mm grubosci wiec raczej nie. Z ciekawosci pogrzebalem w necie i piły tartaczne głownie sie robi ze stali sprężynującej 75Cr1.
MC-TECH no wszystko się wyda na polu jak się sprawdza , oby jak najlepiej bo szkoda poświęconego czasu 😁
ZU-Met Czasu duzo nie zajelo. Dla kogos to robilem nie dla siebie, wiec odpowiednia zaplata wpadla 😅 A że to do maszyny samorobki to gośc musi "dolepiać" czesci z czego sie da. Nie wszystko zawsze da sie znaleźć fabryczne zeby pasowało.
MC-TECH no lepiej jak by dorabiał maszynę do części ogólno dostępne🙂