Darko Jak masz jakies sugestie jak to ma by膰 to dawaj, ja sie mo偶e czegos nowego dowiem od kogos z doswiadczeniem co ju偶 stoly robil a projekt calkiem szybko sie robi. Bo w sumie to zamiast profila jako zastrzal w ramie to i z blachy mozna zrobic.
MC-TECH Elegancko. Na pierwszy rzut oka nie poprawia艂bym nic. Tej dziury nie b臋dzie wida膰 jak przyjdzie blat. Je艣li g艂owna noga zgrywa si臋 z zastrza艂em co jest na 45o u g贸ry ramy to b臋dzie dobrze. Wy艣lij mi na maila spawalniaskc@wp.pl, t膮 drug膮 od do艂u grafik臋 ca艂ego stela偶u, wy艣l臋 klientowi. I Tobie dane do fv.
Darko Idealnie sie nie zgrywa, profil uciety pod katem ma troche wiekszy obwod i jak dochodzi do profila w ramie to jest delikatnie szerszy, ale jest to wydaje mi sie kosmetyczna roznica spokojnie do zalania migomatem.
MC-TECH bez problemu. Mo偶e tak zosta膰 narazie. Zobaczymy co klient powie. Chcia艂 bardzo zobaczy膰 jak to b臋dzie wygl膮da膰.
Darko nie wiem jakiego ksztalyu blat ale jakby mial byc z granitu to mniej wiecej taka wizualizacja wychodzi 馃槂
MC-TECH no te偶 mi si臋 podoba w trudnych sprawach b臋d臋 si臋 zg艂asza艂
MC-TECH fajnie ogarni臋te 馃憣 Wida膰 poj臋cie i umiej臋tno艣ci 馃槈
Dzochar91 Dzi臋ki 馃檪
MC-TECH to ju偶 wiem kto mi zderzaki do 艂ady Nivy zaprojektuje 馃榾
Boguslaw Mia艂em dwuletni epizod jako in偶ynier konstruktor od karoseri w automotive u niemieckiego podwykonawcy w Krakowie. Kilkana艣cie zderzak贸w do VAG si臋 przerobi艂o wi臋c bez problemu 馃槂 Niestety byla "tajemnica" i nie mo偶na nic pokazywac :/
MC-TECH zale偶y co tniesz. My mamy z r贸偶nymi skokami z臋ba.
MC-TECH moje b臋dziesz m贸g艂 pokaza膰 馃榾
SebastianSmyl Cze艣膰, pytanie chyba do mnie ale mnie nie oznaczy艂e艣 i mi umkn臋艂o. W mojej plazmie jest bezpo艣rednio na listwie silnik krokowy. Z pr臋dko艣ciami problemu nie ma bo przy cienkich blachach zak艂adam dysze "finecut" o zmniejszonym prze艣wicie. Tnie si臋 wtedy wolniej i nic si臋 nie odkszta艂ca. Posuw wtedy oko艂o 4000mm/min i 40A dla blachy 1mm. Dodatkowo stol wodny pomaga ch艂odzi膰. Da sie ustawic tez 10000mm/min ale przy skomplikowanych ksztaltach bedzie niedokladnosc na zakretach. Jak chcesz uzyska膰 du偶o wi臋ksze pr臋dko艣ci bez straty jakosci to ju偶 trzeba wchodzi膰 w serwonapedy ale koszt takiej plazmy to ju偶 jak "chinski" laser.
Proba zamodelowania parametrycznie stela偶a paj膮ka i nawet cos wyszlo. Najwazniejsze ze szablony pod ciecie sie robia same z automatu po zmianie parametrow wiec mozna teraz robic dokumentacje pod dowolny wymiar stelaza i i profila.
MC-TECH pi臋knie 馃榿馃榿...ile chcesz za taki szablon??
brumiej Mowisz o tym pajaku co robisz z projektu GPPH? Strach to modyfikowac bo z torbami pojde 馃槀馃槄
Hipcio do艂膮czam si臋 do pytania馃檪
Hipcio
ZU-Met Pod blat 2000x1000 i wysokosc 700 mam wstepnie zrobione wszystko i bedzie tu wrzucony za darmo ale jeszcze troche mi zejdzie bo to troche po godzinach klikam i zeby sie dokumentacja i rysunki robily z automatu trzeba chwile przysiasc. A pod konkretne wymiary to najlepiej na mojego maila sie kontaktowac marcel.chodzko@gmail.com albo przez https://goo.gl/maps/Lps61Epxuya8KwDs8
Mistrzu, Potrzebuje porady jaki profil na taki stela偶 pod akwarium ok. 7000kg b臋dzie wa偶y膰. A potem projekt jak wycena przejdzie. Wymiary w cm.
Darko nie wiem ale ja.bym chyba robi艂 w dw贸ch cz臋艣ciach z 60x60x3 i w 艣rodku zastrza艂y ale lepiej to przeliczy膰
Darko Cze艣膰. Po nowym roku mog臋 zobaczy膰 Ci z tym projektem jak lepiej wyjdzie. Stela偶 rozumiem ma sta膰 na ziemi a na to akwarium 7000kg? Zrobi si臋 MESa i w miar臋 b臋dzie wida膰 jak grubo艣膰 艣cianki b臋dzie wp艂ywa膰 na wytrzyma艂o艣膰. Jak stela偶 b臋dzie na widoku to lepiej chyba da膰 grubsza 艣ciank臋 ale bez widocznych zastrza艂贸w. Estetyczniej to wtedy wygl膮da. Aktualnie mam przerw臋 swiateczno-noworoczna jako urlopik 馃槂
ZU-Met Mo偶e by膰 tylko tak jak na rysunku. W dw贸ch cz臋艣ciach koniecznie.
ZU-Met ja robi艂em pod 3000kg akwarium z 35x35x3 reklamacji nie by艂o