ZU-Met Silniki teraz strasznie poszły do góry ! no chyba ze znajdziesz jakąś używke
Alaxa9900 co teraz nie poszło. U mnie ocynk z 2.4 na 3.5 malowanie też z 30% ale klient wie tylko że materiał staniał🙂
ZU-Met Niestety jakieś dziwne czasy nastały . Ceny w kosmos powędrowały węgiel jak złoto szkoda gadać .
ZU-Met no jak ja pisałem miesiąc temu to się chwaliles że masz taniej 😁
Alaxa9900 no i sztuczne napędzanie tych cen. Wstrzymywanie dostaw np.
Dzochar91 no bo miałem to się chwaliłem🤣 ostatecznie i tak to klient za to płaci bo ja zarobić muszę tyle samo co wcześniej 😁
brumiej 100 zl za 6 kg co2 mieszanka 80 za 6 litrów. Ceny chyba z kosmosu mają. Jeszcze nigdy co2 nie bylo droższe od mieszanki
Stal-Fun ja tylko mixem spawam
brumiej dwa tygodnie temu za mix zapłaciłem 190zl a drut 15 kg 211. Co do zwykłego CO2 nie mam pojęcia bo od 1.5roku mam mix i tobie też polecam.
brumiej Jak chcesz komuś konkretnie odpisać na post to kliknij odpowiedź i wtedy wiadomo do kogo piszesz.
brumiej mix 40l 130zl płaciłem 2 tyg temu A co do drutu to ciężko powiedzieć bo na miejscu praktycznie nie kupuje bo ja spawam albo nie miedziowanym albo sg3
Dzochar91 Sg3 lepiej radzi sobie z gorzej oczyszczonym materiałem a niemiedziowanym jeszcze nie spawałem ale opinie ma dobre
Stal-Fun może u mnie zawsze jest zabielone do spawanie, jak miałem corgon+ sg3 to do 4mm nie potrzeba fazowac 😅😅 i dużo mniejszy amper potrzeba
Stal-Fun niemiedziowany z hordy pewnie coś ponad 120zl za 5kg
brumiej jak masz hajs to nie ma przeciw. I od razu coś na taśmę 27mm
Dzochar91 ale rozmowa była o szlifierce to i pewnie teraz o to chodziło😁
Dzochar91 a to chodziło o szlifierkę tasmowa
Dzochar91 Ja zawsze mam materiał wyczyszczony i zfazowany. Z Hordy niemiedziowany aktualna cena na allegro
https://allegro.pl/oferta/drut-spawalniczy-do-migomatu-horda-5-kg-0-8-mm-fv-11371230302
Dzochar91 ale ja jak rolkę 15kg mam na 4-5 miesięcy to niemiedziowanu w zimę nie złapie rudej?
ZU-Met Niemiedziowany jest pokryty specjalną powłoką ktora zapobiega rdzewieniu
ZU-Met u mnie nie ma wilgoci w garażu i na temp na minus, I on jest zabezpieczony taka powłoka z tego co wiem
Stal-Fun myślałem że właśnie to miedziowanie jest taka ochroną dobrze wiedzieć kiedyś może wypróbuję
ZU-Met Miedziowanie też jest ochroną ale jest też po to żeby lepsze przewodnictwo prądu było