Drzwi prawie zrobione. Wybrałem w końcu szkło 6mm, hartowane.
Polo super wygląda. Gratulacje 😁😁
Polo Super 🙂
Polo No fajnie to wyszło 👍😀używasz zwykłych profili czy stosujesz też profile specjalne, typu łóżkowy itp. ???
Polo o super. Sam się przymierzam dla siebie zrobić drzwi ale jak zwykle brak czasu. Pozdrawiam
STALVAR Zwykle profie plus płaskownik doszczelnialacy. Zalozenie było takie, żeby drzwi były "lekkie", oby nie było zbyt wiotkie😅
Lutek Jak zaczynałem robić to wydawalo mi się takie łatwe. Potem zaczęły się dylematy: z czego szprosy, jakie zawiasy, jakie szkło... I kupę czasu na toposzlo. Ale jak się wszystko uda to następne już będzie łatwiej 🙂
Polo Właśnie z tym kombinowaniem najwięcej schodzi za pierwszym razem. Czasami lepiej zainwestować w projekt odchodzi wtedy kupa czasu.
ZU-Met Tylko czy ktoś zaprojektuje drzwi? Tzn z grubościami profili, grubiscia ścianek, ewentualne jakie uszczelki?
Polo jasne ze zaprojektuje ze wszystkiego co mu powiesz ewentualnie jakieś wytyczne.
Sposób na czyszczenie stołu😂
Polo nie zdziera Ci to czasem zendry ?i nie zostaje goły metal?
Polo Warto przed takim zabiegiem przeczyscić stół chemią z GPPH
Polo jak by były frezowane otwory to by nie było problemu 👌🤔 No ale wiadomo 💵💵😉
Boguslaw Dałem papier 180. Delikatnie czyści i szlifuje miejsca z górkami od ścisków. Raczej do częstego stosowania się nie nadaje, ale raz na jakiś czas myślę że można odswierzyc. To szlifierka do gipsu i docisk jest przez miękka gąbkę.
Polo ja daję papier 36 na swoim stole później chemia do zabezpieczenia rozcieramy szmatką zostawiam na weekend i w pon się działa 😉 czyszczę tak co jakieś 3miesiace
STALVAR A no właśnie. Przyoszczedzilem też na ilości otworów i teraz żałuję😅
Wczorajszy montaż drzwi. Jedna rzecz do poprawki, ale jestem zadowolony.
Polo Bardzo ładnie 👍
Polo super 😀
Polo Ładnie, co nie tak bo wygląda super?
ZU-Met rama w transporcie albo malowaniu trochę się wygiela i po montażu szyby jest lekie wypaczenie. Po zamknięciu górny narożnik lekko odstaje. Muszę wyjąć szybę i naprostować.