ZU-Met Zobaczymy w sumie i tak za meterial nie płacimy tylko klient.
Alaxa9900 no niby tak ale wycenialem 7 przęseł brama 5.5 swiatla 3 furtki słupek multimedialny ogólnie na grubasie robota 65tys. Jak przejdzie będzie sporo kombinowania i myślenia . Brama i furtki w takim stylu Do tego taki słupek 70cm
ZU-Met o kurcze to Na grubo będzie.
ZU-Met Jak ja bym miał wywalić 65 tys to bym chciał wszystko z alu dosłownie wszystko
No naprawdę za taką kasę musi być idealnie żadne rysy i wgniotki nie przejdą. Jak taką płytę zamocować. Spawane uszy od tyłu ale czy będą widoczne na zewnątrz fale ?
ZU-Met Tutaj niestety nic nie podpowiem bo z aluminium nie pracuję. Ciekawe czy jest ktoś na forum kto już coś takiego robił.
Alaxa9900 Nie wiem ciężki coś znaleźć bo raczej mało takich bram
ZU-Met Może na grupach fb warto popytać
Stal-Fun zobaczymy czy to przejdzie. Później będziemy myśleć🙂
Dzochar91 Wszystko z alu to by miał 75🙂 stalowa ma być rama do bramy i furtek i rama do multiboxa.
ZU-Met To tka dobrze spawasz alu ??
Dzochar91 Nic nie spawasz . Przęsła na systemowych listwach i na nity. 🙂
Tu masz taką hybrydę 🙂
ZU-Met To tym bardziej jak miałbym płacić tyle to wszystko z alu ramy tez
ZU-Met a jak to z trwałością takich połączeń nitowych nie rozklekocze się to po pewnym czasie?
ZU-Met Masz może jakieś zdjęcie tych listew systemowych? I jak do się dokładnie mątuję?
Dzochar91 Ja tak nie umiem i nie robię. Wyceniam tak jak potrafię 🙂
suszi8512 Nie ma szans bo to jest wsuwane w taki ceownik a nity przykrywasz zaślepka gdzieś to już pokazywalem
ZU-Met No to pięknie, fajna robota jak siadzie ✌️ dobrze zaczęty rok
Dzochar91 Ja tak już byłem w czerwcu ale były same fundamenty i brama miała być taka jak przęsła.
Alaxa9900 Tak zaraz znajdę te zdjęcia.
ZU-Met dzięki trochę nie wiedziałem jak mocowane są nity aby to nie były widoczne.