• sthonkaRanga 22

Poziom 127

Witam troszkę poużywałem wiec mogę coś powiedzieć na temat przecinarki piłka mało stabilna nawet jak rolki zbliżymy mała wanienka na chłodziwo użytkując mamy dookoła Piły chłodziwo na podłodze Sterowanie ręczne nie ma w maszynie siłownika dwie prędkości cięcia . Jeśli chodzi o podziałkę katów jak w większości pił trzeba robić korektę na plus dwa kraniki do smarowania taśmy można sobie wyregulować by nie lało jak ze szla ufa . Jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny drugi raz bym nie kupił w chwili obecnej cena rynkowa przecinarki coś około 8tys brutto

sthonka Ale ogólnie firma Pilous to dobra firma?

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

AkamanoxD nie wiem jak duże maszyny ale po tej małej jestem zniesmaczony opinie miewają dobre ale trzeba poużywać żeby stwierdzić nr 1 dla mnie bomar

sthonka a co powiesz o optimum?

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

AkamanoxD nie używałem wiec nie wypowiem się używałem bomar ,wspomnianego pilousa oraz cormak g5025

sthonka Oki dzięki 💪

• Dzochar91Ranga 31

Poziom 763

sthonka To Twój warsztat ?

• suszi8512Ranga 31

Poziom 501

sthonka odpowiednik cormak 175?

• ZU-MetRanga 31

Poziom 1293

sthonka Tu problemem może być tasma 13. Nie wiadomo jakie będzie prowadzenie i jakiej klasy piłą 13 jest za wąska.

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

Dzochar91 nie maszynę miałem na montażu na fabryce Mars właśnie po 6 miesiącach walki zakończyłem działania

• Dzochar91Ranga 31

Poziom 763

sthonka Ooo to gruba inwestycja była jak taki długo okres

• suszi8512Ranga 31

Poziom 501

sthonka mars od słodyczy czy od psiej karmy?

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

suszi8512 Mars od nowej psio-kociej nowa fabryka

• suszi8512Ranga 31

Poziom 501

sthonka a obok słodycze tam pod Warszawą?
                                          Używają chlorkow do mycia że 316 żre

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

suszi8512 nie ty mówisz o fabryce w kożuszkach ja działałem na nowej fabryce w błoniu a ze zżera 316 to norma ale batoniki smakują 😜

sthonka a to o nowej fabryce nie wiedziałem a to takie buty

sthonka Leysy też 😂

• sthonkaRanga 22

Poziom 127

AkamanoxD nie chipsy to inna korpo

sthonka Byłem na Marsie w Sochaczewie 💪

2 lata później
                                                        • DDariooRanga 7

Poziom 12

Odświeżam temat.
                                                          czy ma ktoś trochę więcej opinii na temat tej przecinarki?szukam czegoś do przydomowego warsztatu,mam do wykonania sporo projektów do domu zaczynając od mebli a kończąc na ogrodzeniu domu.
                                                          oczywiscie też chciałbym z czasem działać coś zarobkowo dlatego stąd moje pytanie czy warto inwestować w taką mniejszą piłę czy dołożyć i np kupić ARG 230?
                                                          przeszła mi też przez myśl przecinarka cormac BS 260 ale są mieszane opinie a i ja jakoś podchodzę trochę sceptycznie do tych chińskich wyrobów.
                                                          W pracy używam piły thomas ale jest to duży półautomat a z mniejszymi przecinarkami nie miałem styczności stąd moje pytanie do forumowiczów którzy przerabiali zakup własnej przecinarki co było by lepszą inwestycja.