Panowie mam zrobić taki stelaż, robił ktoś z Was co takiego? Jaką grubą blachę dać na stopę?
Gasparg 8 mm to takie minimum. Ale 10 mm będzie ok.
Gasparg Mysle że nie mniej niż 10 a najlepiej to zrobić przykręcane gruby płaskownik w profil jako zaślepka z gwintem a do blachy śruba z łbem stożkowym m10 . Nie ryzykowalbym tego spawać
Gasparg też sądzę że 10mm to wystarczy
Stal-Fun oo dzięki, wpadną profile 100x100 jakaś rama na blat i będzie piknie 😃
ZU-Met myślisz, że wygnie czy spaw puści?
ZU-Met Spawanie napewno powygina blachę
Gasparg Wygnie na bank . Bez grzania tego nie wyoprostujesz.
Stal-Fun Nawet jak to będzie 12 lekka ja pociągnie. Dlatego proponuje żeby zrobić skręcane nie dosc że łatwiej wnieść to i taniej pomalują
To zrobię na skręcane będzie estetyczniej bez spawów na 2 śruby do jednego profila
Tylko jakieś stożkowe śruby daj
ZU-Met tak, tak od spodu będzie zlicowana śruba z blacha inaczej by przeszkadzało przecież 🙂
Gasparg No można by dać jakieś stopki. Zobacz niby prostu temat roboty na 2 godziny jak byś to przyspawał a jakoś mało ludzi takie robi .
Gasparg Daj od spodu po lakierowaniu podkładki filcowe naklejane. Nie porysujesz parkietu
ZU-Met ja oglądam na insta konta gdzie robią loftowe rzeczy to mało jest takich fikuśnych, 90% to sześciany
Stal-Fun a to wiem, spoko patent, naklejam takie właśnie jak wydaje jakieś stelaże 🙂
Gasparg Sciagnij sobie Pinterest jak jeszcze nie masz tam jest masa zdjęć
Boguslaw pewni jesteś że nie pociągnie? Heby krzywi to i tak blachę pociągnie 🙂
ZU-Met Wypalic laserem otwór i spawać od dołu i na pewno mniej pociągnie
Dzochar91 spoko pomysł
Dzochar91 dobrze gadasz 👍
Gasparg ale na pewno będzie łatwiej to pomalować, przenieść jak będzie skręcane. Tylko ja bym dał po 4 śruby m10/m12 na każdą nogę żeby było stabilnie też na boki i marki w profilach też min z 10mm lub grubsze.