ZU-Met ja liczę od 40zl mb z materiałem
Miodek Z materiałem czyli w sumie tylko sucha zaprawa 🙂
ZU-Met No dokładnie.😁
Dzochar91 muszę się tak przemęczyć, ale myślę, że maksymalnie do wakacji już coś kupię 🙂
Miodek wiem, że będzie warto, dzisiaj pół dnia docinalem profile na ten regał na buty, dramat.
Gasparg No właśnie a gdyby kupić coś wolnoobrotowego ?Co tego typu 4 zlecenia i się zwraca za 5 masz na ostrzenie.
Do zderzaka ciąć to max 30minut z gradowaniem krawędzi
ZU-Met jak będę miał coś kupić to tylko taśmową 🙂
Gasparg Taki frez jest dużo lepsza opcja w kwocie 2 tys niż taśmą w podobnych pieniądzach
Panowie mam zrobić taki stelaż, robił ktoś z Was co takiego? Jaką grubą blachę dać na stopę?
Gasparg 8 mm to takie minimum. Ale 10 mm będzie ok.
Gasparg Mysle że nie mniej niż 10 a najlepiej to zrobić przykręcane gruby płaskownik w profil jako zaślepka z gwintem a do blachy śruba z łbem stożkowym m10 . Nie ryzykowalbym tego spawać
Gasparg też sądzę że 10mm to wystarczy
Stal-Fun oo dzięki, wpadną profile 100x100 jakaś rama na blat i będzie piknie 😃
ZU-Met myślisz, że wygnie czy spaw puści?
ZU-Met Spawanie napewno powygina blachę
Gasparg Wygnie na bank . Bez grzania tego nie wyoprostujesz.
Stal-Fun Nawet jak to będzie 12 lekka ja pociągnie. Dlatego proponuje żeby zrobić skręcane nie dosc że łatwiej wnieść to i taniej pomalują
To zrobię na skręcane będzie estetyczniej bez spawów na 2 śruby do jednego profila
Tylko jakieś stożkowe śruby daj
ZU-Met tak, tak od spodu będzie zlicowana śruba z blacha inaczej by przeszkadzało przecież 🙂
Gasparg No można by dać jakieś stopki. Zobacz niby prostu temat roboty na 2 godziny jak byś to przyspawał a jakoś mało ludzi takie robi .
Gasparg Daj od spodu po lakierowaniu podkładki filcowe naklejane. Nie porysujesz parkietu