ZU-Met a to prawda i jest to doskonała forma reklamy, jak zobaczą starannie przygotowany detal, to będą polecać dalej 🙂
Gasparg Dla tego mówiłem Ci o tym szfie bo jednym nie przeszkadza a inny zobaczy. Fajnie też narożniki pilnikiem poprawiać bo to ładnie wygląda.
ZU-Met narożniki poprawione, spawy w środku wyszlifowane, najpierw z grubsza kamieniem, później fibra a na końcu papier ścierny więc jest robota luks 😂
Gasparg bravo Ty
Gasparg Szkoda że nie masz piły bo większość to pachwin nie spawa jak dobrze spasowane 🙂
ZU-Met Bez piły też można dobrze przyciąć, piła to tylko wspomagacz, wypracowane umiejętności manualne szlifierka zostaja.
Dzochar91 No jasne że tak wszystko można tylko dobrze wytrasowac i też ładnie utniesz 🙂
ZU-Met jak są kąty na 45° to nie spawam bo udaje się równo dociąć, ale przy tym stoliku co ma mniejsza podstawę to trochę poje... I musiałem pospawać 🤣
Gasparg Tam chyba trapez był tak ? Piła to był jeden z lepszych zakupów i bardzo pomocna. Wcześniej ciąłem korundem 350 ale to tragedia
ZU-Met tak, tam był trapez
ZU-Met Ja przed piła ciałem wszystko szlifierka z ręki i to były też grube roboty
Dzochar91 Ja kupiłem pile i dopiero zacząłem coś bardziej precyzyjnego robić u siebie. Wcześniej docinałem u brata .
ZU-Met Mnie było szkoda 7tys podczas budowy garażu na pile, wolałem budynek 🏢
Teraz z innej beczki! Jak co niedziela długi poranny spacer wzdłuż murów obronnych 💪
Gasparg a ten pies to czyj
Dzochar91 ja teraz jak mam budżet z UP 24 tys to się zastanawiam co kupić czy może stół ECO czy PLUS czy może mniejszą piłę niż BS260G bo nie ukrywam chciałbym jakieś elektronarzędzia na aku kupić :]
Dzochar91 ja tam jakis budynek mialem. Pile uznałem jako priorytet robiąc jakieś meble i tym podobne wymagające precyzji rzeczy. Da się bez ale to zajmuje dużo więcej czasu i zamiast zrobić 3 sztuki ciąć pakietowo zrobisz np tylko jedną .
Gasparg prawdę mówiąc jak kupisz stół to mało Ci zostanie. A elektronarzędzia na Aku bardzo przydatna rzecz ale to głównie na montaże bo w garażu to spokojnie można na kablu działac.
Gasparg Nie kupuj za malych maszyn bo będziesz żałował, musisz kupić min na taśmę 27 z mniejszą to zabawki mało precyzyjne. Ja jakbym miał dziś dostać 24 tys to kupiłbym tylko stół z jakieś konkretnej firmy i oprzyrządowanie i nic innego.
ZU-Met i dlatego się zastanawiam bo różnica 3 tys, a stół z blatem 8mm i nosnoscia 1500kg spokojnie wystarczy, czy ktoś spawa z was cięższe rzeczy?
Gasparg Takie stoły to są dobre jak spawacz do środka jakieś meble małe elementy więc nośność i tak przewymiarowana. Jak myślisz cos większego bramy regały maszyny itp to o tak kobyłki musisz użyć lub 2 stoły z przedłużeniem bo poprostu są za małe. No chyba że ktoś bierze stóły 1.5*3mb
Dzochar91 będzie trzeba to przemyśleć, albo jakieś dodatkowe fundusze poszukać 😅
Dzochar91 Tez jestem tego zdania że nie ma co oszczędzać na pile czy narzędziach. Kupisz z taśmą 13 za 3 tys i ładnie nie utniesz profila 80x20 na nogi do stolika bo 2 mm ucieknie. Może pomysl żeby wziąc coś na raty? Zaczniesz zarabiać to spłacisz wcześniej .