Miodek najlepsze to są malinowe 🙂 kiedyś mało się w Zakopanem nie posikałem jak gość tłumaczył "PANI" że dostaja maliny i dlatego taki czerwony kolor 🤣
ZU-Met no proszę cię. Albo te ziołomiody 🤦🤦 masakra
Miodek no super sprawa też za młodu kilka razy uczestniczyłem w miodobraniu u mojego wuja (chrzestnego) bo miał blisko mnie kilkanaście pni ale to miodarka była recza na korbę to panie trochę się trzeba było na kręcić 😃 Oraz też się kilka razy zdarzyło rójke strzepac do ula jak była nisko ziemi 😁
Dzochar91 no ja też za dzieciaka tacie dużo pomagałem teraz już.mniej ale chcę sobie dwa ule sprawić już są zakupione ale jeszcze nie mam miejsca muszę pomieszczenie przygotować na moje amatorskie pszczelarstwo 😎
Miodek blisko i w stronę sąsiada 😁😁
Dzisiaj dzień drugi miodobrania. Niestety więcej już rodzicom pomoc nie mogę bo trzeba wracać do siebie i swoich obowiązków. Dzisiaj nad jutro będą przewozić na akacje 😎
Miodek dużo mają pni?
Miodek no ja też z branży. Mam 15 rodzin a w tym roku powiększam do 22. A to pierwsze midobranie. Będzie jeszcze akacja.
Dzochar91 tata i wuja razem około 100
Montaż zakończony sukcesem kolejny klient zadowolony nie obyło się bez problemów. Ale radzimy sobie z każdym wyzwaniem.😁😁😁
Miodek czemu tak zawiasy na słupkach ? Pionu w tym klinkierze to chyba też bardzo dużo brakuje 😁
ZU-Met zawiasy dlatego w ten sposób żeby się wstrzelić w stare miejsca po zawiasach. Furtka jest ustawiona do poziomicy słupek już mnie nie interesuje.🤣
Miodek to co tam za furtka była że tak nisko metrowa ? No wiadomo ważne że pasowało ? A te śruby na wypełnieniu po co ?
ZU-Met żeby przykręcić wypełnienie do ramy. Miałem za mało miejsca żeby przykręcić od od środka na śruby i dałem od zewnątrz śruby zamkowe i z tyłu nakrętka kolpakowa.
Miodek ok już wiem bo ty wkładasz całe wypełnienie.
ZU-Met Tak dokładnie 😎 ważne że klient zadowolony. Moim zdaniem wygląda bardzo przyzwoicie.😁
Miodek no jest bardzo dobrze.
Stawiamy nowe obok starego. Najpierw montaż, jak już wszystko ogarniemy wtedy bierzemy się za demontaż starego i odzyskanie starych profili są w dobrym stanie i jeszcze do czegoś mi posłużą. 🙂😎💪
Miodek ogrodzenie w pasie drogowym trochę ryzykownie jak będą robić kiedyś drogę i będą musieli zdemontować ogrodzenie nie oddadzą nawet złotówki .
Miodek a koparka że Świderkiem gdzie?
ZU-Met ma rację trochę taki ryzyk fizyk 🤔
ZU-Met Reklamacja do bramy pozniej sie nie znamy 😁A czym tu się przejmować. To najwyżej gościu poniesie koszty jeśli tak chce.
Stal-Fun no tak ale nie wszyscy o tym wiedzą teraz już przepadło ale następnym razem warto podpowiedzieć że chytrosc w postaci 30cm nie zawsze się opłaca .