Jeklowo piękny design
Boguslaw prostota zawsze i wszędzie się sprawdza 🙂
Jak to się mówi? Diabeł tkwi w szczegółach? 😁
Jeklowo Jak ja lubię takie wykończenia 🙂
Stal-Fun troszkę więcej szlifowania, wykańczania, ale naprawdę warto 😀 końcowy efekt robi wrażenie i czasem aż szkoda malować, bo "surowy" stan już wygląda bardzo dobrze 😉
Jeklowo też mi się podoba ale jeszcze nikt się nie zdecydował na surowe, sam najczęściej maluje w drobnej strukturze bo wybacza najwięcej błędów.
Jeklowo Dokładnie
ZU-Met u mnie było tylko kilka takich przypadków, że została surowa stal. Jednak większość idzie w proszek i tu jest różnie - drobna struktura, mat, satyna. Zależy co uzgodnimy z klientem i jaki projekt jest do wykonania.
Jeklowo u mnie też po konsultacji z klientem ale jak robię coś na sprzedaż jakiś stolik albo nogi zawsze maluje w 9005 drobna.
ZU-Met najbezpieczniejsza wersja 👍
Stal-Fun także o to chodzi w tym wszystkim, najważniejsze żeby byc zadowolonym ze swojej pracy 😉
Jeklowo Dokładnie robić to co się lubi robić 😉
Jeklowo musicie mnie nauczyć tak wykańczać
Boguslaw Na naukę nigdy nie jest za późno 😉
Boguslaw nie szlifuj lamelka tylko fibra najlepiej 3m. Nawet zużyta nie zrobisz dołów a lamelka jest wtedy twarda i trudno zrobić ladna płaszczyznę. Promienie nie rób krawędzią tarczy tylko wzdłuż profila.
ZU-Met bardzo dziękuję za porady muszę w końcu kupić fibre
ZU-Met Ja promienie pilnikiem wyprowadzam
ZU-Met Lubię taką kosmetyke. Pieknie wygląda 🙂
Boguslaw zdecydowanie 🙂 potwierdzam słowa kolegi, że dzięki dyskom fibrowym szlifowana powierzchnia jest plaska. Proponuję kupic podkładkę do tych dysków i różne gradację krążków. Lamelki też się przydadzą na różne sytuacje wiec tez można się w nie zaopatrzyć. Ja używam tylko firmy 3M i jestem bardzo zadowolony. Jak masz możliwość to zaopatrz się w te rzeczy i nie pozostaje nic innego jak tylko trenować rękę 👍
Stal-Fun Ja też pilnikiem a promienie lamelka Lukas i oscylacja. Bardzo nie lubię narożników nieoszlifowanych i nawet w kojcach dla psa muszę je wykończyć bo by mnie razilo.
Jeklowo dodam jeszcze że fibra nie lubi jak jest świeży i gorący spaw bo zamiast zbierać to się ciągnie. I nie gnieść mocno bo jak rozgrzejesz za mocno to ta sama sytuacja.