SebastianWojdyo Poziome profile z przelotem, myślałem aby tam zrobić także otwory z dwóch stron Oczywscie w niższej części profila
Możesz tez Tak zrobić żeby nie było widać na otworów na poprzeczkach, Tez tak robiłem i nic mi na oczynku nie mówili ze coś zle ani nie rozwalało profili tylko trochę większe musisz zrobić niż na zewnątrz
SebastianWojdyo Jeżeli w środku wystarczy to git. Robię to dla swojego domu i chciałbym aby liczbe otworów zmniejszyć do minium. Dzięki wielkie za informację 😁
niema co oszczedzać na otworach ... 2 3 4 6 lub 7 9 10 11 powinny być od dołu profila tak żeby się napierw dobrze kwas wylał w trawienia bo jak bedą za małe otwory to potrafo każdy materiał w piecu rozsadzić .. znam osobiście z autopsji ale jak beda otwory min 10 mm to bedzie ok
Fotoroberto
Dzochar91
Dzięki za odpowiedź ale już sobie poradziłem 🤣😅
ZU-Met Dobrze że nie czekałem. Tak przynajmniej dwa lata już wiszą 🤣
Dzochar91 kurcze tylko czy chłopak wytrzymał z wierceniem dwa lata 🤣
ZU-Met Ty no kurna haha niezauwazlem
Connor kurde też coś odpisałem na dwuletnie postu 🤣
Connor sorki jakąś zwiecha
Dzochar91 no ja tam też się w jakimś starym zacząłem udzielać 🤣
Dzochar91 Tylko się śmieje. Tak jak @Dreyse_r wspomniał. Komuś może się przyda ta informacja
Lepiej późno niż wcale 😉. Komuś może się przyda ta informacja.
Dreyse_r złota łopata dla @Fotoroberto bo to on ożywił dwa stare tematy chociaż dla niego były jako nieprzeczytane 🤣
ZU-Met nie było mnie tutaj od dawna ale warto napisać bo czasem ktoś szuka informacji a warto się dzielić
Fotoroberto taka informacja spoko przyda się jak nie dla autora to komuś innemu ale śmieszy mnie jak ktoś np na forum samochodowym odpowiada o awarii po kilku latach bo tam każdy przypadek inny ,😁
sam widzisz ze to nie forum samochodowe a temat wciaz aktualny bo sam osobiście pracując 20 lat na ocynkowni widze ze nie raz brakuje otwórów i nie da sie wszystkiego wyłapać przez zanurzeniem w piecu a pozniej powstaje jak to mwóimy potocznie niekontrolowane owalstwo artystyczne
Fotoroberto cynkujecie tylko ogniowo? Czy galwanizacyjne też? Pacjent- rama terenówki, więc coś dużego z rdzą, i tłustym brudem i błotem, co nie może się pokrzywić.
Fotoroberto samochodziarzy tu jest sporo
liteq chcesz cunkowac ramę z błotem ?? Tak na poważnie pytasz ??
liteq ogniowo i ram sporo robiliśmy ...rdza nie problem gorzej z błotem i syfem co w srodku ramy ... bedzie bic syfem z wannie z cynkiem ... wyslij zdjecia . musza byc dobre otwory zeby w miare wypłukało syf i sie napiełniaoo cynkiem
Fotoroberto taka rama to bardziej ceowniki niż zamkniete profile. Z tłustymi plamami reż lipa bo się nie wytrawia w kwasie.
ZU-Met u nas zanim pojdzie do kwasu to idzie do wanny odtłuszczającej albo najpierw jest opalana w cynku ale to sporadycznie