MarcoPolo możesz polecić jakąś konkretną pastę? 🙂
abuk ja konkretnie tej używam i daje radę
MarcoPolo kupujesz stacjonarnie czy przez alledrogo ? 😀
ja jakas inna mialem poszukam moze jeszcze mam to wrzuce fotke, lepiej czyms posmarowc niz pierniczyc sie z gwintowaniem
A takie pytanie laika - a czemu zabezpieczacie gwint przed ocynkiem? Ocynkowany nie trzyma jak należy?
Mowad trzyma i to aż za dobrze Potem problem z wkrecwkreceniem śruby z ponownym nagwintowaniem otworu i tylko roboty sobie dodajesz
Mowad zabezpieczasz żeby nie zalało zwojów bo później problem żeby trafić dokładnie i nie osłabić całości. Ja jesli mam taką możliwość wierce pod otwór i gwintuje po ocynku. Jeśli tylejki do listwy to dobrze się zastanów bo pojmiej problem z tymi gwintami i ustawieniem listwy.
można wkręcić nakrętki ale tez w własnego doświadczenia nie raz na hali oklejaliśmy grubą taśmą badz malowaliśmy specjalną minią do gwintów badz silikon wysokotemperaturowy a pozniej czyszczenie szczotką gwintu ...
Stal-Fun cynkowales kiedyś ze śrubami czy tylko tak Ci się wydaje ?
Haha ale odświeżony kotlet🤣
ZU-Met widać niekoniecznie😉 może powinniśmy poprosić adminów o jakąś nagrodę złotej łopaty za odgrzebany stary temat
liteq ktoś tam coś napisał a ja myślałem że to nowy post jest 😁 taka wiedza nie zginie a ciągle ktoś nowy w branży🙂