Witam który rodzaj wyciągarki jest lepszy chodź mi o precyzyjne opuszczanie
SpawFi Według mnie łańcuchowa. Ale wolalbym dołożyć parę złotych i kupiec elektryczną.Wejdź sobie na moj blog i tam jest krotki film jak zamontowalem swoją wciagarke i jaki byl koszt.
Moim zdaniem zdecydowanie łańcuchowy, bo ten z dźwignią to raczej taka zabawa - dużo wajchowania i ciężko o płynny "posuw".
Jeśli chodzi o precyzję to zdecydowanie łańcuchowy bez dźwigni, podnosi się nimi bardzo płynnie tyle że okropnie powoli 😀 i mają zazwyczaj większy udźwig od tych z dźwignią. Jeśli chodzi o elektryczną to raz wypożyczałem jedną i podczas zatrzymywania szarpała a ponadto miała dość sporą prędkość podnoszenia jak i opuszczania więc jeśli chodzi o precyzję to trochę słabo. Aczkolwiek nie wiem jak w innych modelach 😀. A łańcuchową osobiście bardzo polecam.
kamil0369 a czy masz do polecenia konkretny model ? Oraz cenę ?
Ja posiadam starą wyciągarkę firmy VERKE i polecam, ale wszystkie te wyciągarki działają na tej samej, prostej zasadzie więc wydaje mi się że jak bym miał teraz kupować to bym patrzył głównie na wysokości podnoszenia i jaki potrzebujemy udźwig.