‼Oto nasze TOP 10 najdziwniejszych ubezpieczeń ‼Uszeregowaliśmy je według naszego uznania od najmniej ⬇ do najbardziej ⬆ nietypowego - jesteśmy bardzo ciekawi, czy zgadzacie się z naszym wyborem? 🤔😉 Kolejny numer z przygotowanych przez nas przypadków, to:
Numer 4️⃣:
Sebastian Michaelis – absolwent filozofii 👨🎓. Jego studenckie życie przebiegało dość zwyczajnie 🍕🥤, a już na pewno nie kręciło się jakoś specjalnie wokół herbaty 🌿☕️– ot, zwykła codzienność – ciepły napój w filiżance ☕️, wypijany kilka razy dziennie – nic wyjątkowego - pewnie jak dla większości z nas. Wszystko zmieniło się, gdy po ukończeniu studiów, przyjaciel 👤pokazał mu ogłoszenie Tetley’a, który poszukiwał stażysty testera herbaty 👅👃☕️ – wystarczyło lubić ten napój oraz podróże. Jak się okazało, nasz bohater na obydwa pytania odpowiedział: „Tak! To praca dla mnie!” – i tak wszystko się zaczęło.
Obecnie Michaelis jest jednym z 10 testerów herbaty Tetley – jednego z najpopularniejszych producentów herbaty na świecie 🥇. Jego podniebienie jest tak cenne, że brytyjski koncern postanowił ubezpieczyć… 👅 KUBKI SMAKOWE swojego pracownika na kwotę 1 000 000 funtów!
Testerzy firmy Tetley są niezwykle ważni dla swojego pracodawcy – po wieloletnich podróżach 🗺, 5 letnich szkoleniach mają np. zakaz wspólnych podróży jednym samolotem ✈️, ponieważ producent herbaty obawia się, że tajemnice jego herbaty 🌿☕️🔒 mogłyby zostać odkryte!
W jednej torebce znajduje się mieszanka herbat z całego świata, a Sebastian ze swoim zespołem ma za zadanie dopilnować, aby zawsze smakowała tak samo! Tak, że jeżeli weźmiecie torebkę herbaty Tetley, sprzed roku oraz ze świeżej dostawy – pomimo różnego składu w środku – smak pozostanie identyczny! Czy to nie fascynujące?! 🤩👏
Jak sam zainteresowany podchodzi do tej jakże wyjątkowej polisy? „To mi schlebia” 🥰– przyznaje Sebastian – „Kocham herbatę, a to ubezpieczenie to jest coś!” Biorąc pod uwagę, że nogi niemieckiej modelki są warte niewiele więcej, to rzeczywiście ogromny komplement.
A Wy jak myślicie? Co Wasz pracodawca mógłby Wam ubezpieczyć i która część Waszego ciała byłaby najcenniejsza? 💎💎💎
Jeżeli spodobał Ci się post 👌🥰❤ i chciałbyś czytać więcej takich ciekawostek, daj łapkę w górę 👍 i udostępnij go znajomemu 👤, który koniecznie musi go zobaczyć! 👀🤩