• MarekRanga 12

Poziom 23

Temat dotyczy każdego z nas. Bo kto się nigdy nie poparzył, albo nie naświetlił oczu?
    Popularne preparaty farmakologiczne chyba kojarzy każdy. Jednak nie zawsze ma się je pod ręką.
    Ciekawi mnie jakie znacie i stosujecie domowe sposoby w takich przypadkach? Czasem działają lepiej niż te z apteki.

Mi ostatnio bardzo pomogły okłady z tartych ziemniaków na oczy😎

Marek tarte ziemniaki lub torebki z herbaty zwykłej lub rumianku do przemywania oczu
    Na skórę zimne okłady z wody

• Stal-FunRanga 36

Poziom 1077

Marek Ja swojego czasu tylko platki kosmetyczne nasączone asencją z herbaty. Teraz już nie pamiętam kiedy mialem oczy naswietlone. Inna praca inne warunki

Na pewno ciuchy, zależy jaka metoda, wiadomo że MigMag musi być grubszy materiał, jakieś rękawy, fartuchy skórzane, czapeczka, by włosów nie paliły odpryski, rękawice porządne.. No i buty 🙂. Nie rozumiem ludzi, którzy spawają z odkrytym ciałem.. Wiadomo, że gorąco, ale później płacz bo poparzone ręce, twarz (od szczepiania 😃)
          Nie ma świętego sposobu na te rzeczy, tylko takie co wspomagają 🙂 a tak to czas i odpoczynek, ochrona. Nie kupować badziewia 🙂

• ArnoldRanga 13

Poziom 23

Najgorsze jest gdy o prześwietlonych oczach dowiadujesz się jak już zaśniesz... noc nie Twoja🤷‍♂️

Arnold 1-2 w nocy i człowiek się budzi jak by mu w oczy piasku nasypali.

• TTymekRanga 14

Poziom 46
                • Edytowany

Na naświetlone oczka zaparzona herbata i woreczki na oczy. Wielka ulga po tym zabiegu
                straszna jest noc .
                pamietam jak pierwszy raz naświetlili oczy w nocy trzymałem oko i czytałem w internecie co pomaga. LEPIEJ ZAKŁADAĆ MASKĘ.

Tymek LEPIEJ ZAKŁADAĆ MASKĘ

Mountain Dew- wolą w maskach

A nie czekaj wolą w kaskach 😂😂😂

Parawany to podstawa, jeśli nawet się przemieszczasz między innymi spawaczami, to jest duże ryzyko naświetlania oczów, poparzeń skóry. Nic tam nie denerwuje jak ktoś przypierdzieli kilka razy po oczach,, albo szkufije bez parawanu i sieje iskry na kilkanaście metrów 😛

tarte ziemniaki na oczy i tabletki przeciw bólowe, poparzona skóra to chyba zsiadłe mleko albo kefir.
                      Raz naświetliłem bardzo oczy 2 dni na oczy nic nie widziałem, takie coś uczy na całe życie.

• GPPHRanga 26

Poziom 200

W związku z tym tematem przypomniał nam się jeden z śmiesznych filmików, który wrzucaliśmy na naszym Facebook'owym profilu😅

• Tymek odpowiedział na to.
                          • ArnoldRanga 13

Poziom 23

Stal-Fun i byle przetrwać do rana...

Ja na szczęście miałem tylko raz prześwietlone oczy, bo "szybko... szybko..." i od tamtego czasu już zawsze się pilnuje😉

• TTymekRanga 14

Poziom 46

GPPH he he boskie 😊😊😊😀

• CzesioRanga 7

Poziom 8

11 dni później
                                        • RravenRanga 10

Poziom 20

Jeśli na obrazku powyżej to jest LOFT, to profile pod półki zgrały mu się nienagannie😃
                                          To jest właśnie surowy styl industrialny heftany elektrodą, i szlifowany młotkiem😃

3 miesiące później
                                            • PPDC23Ranga 5

Poziom 2

A może coś naturalnego i wypróbowanego. Tata stosował serwatkę ale ten specyfik może być trudno dostępny 🙂

Jak naswietlilem sobie oczy to pomogła mi mokra ściereczka na oczach

Arnold Oj tak, nie wiem czy przypadkiem nie od tego mój brat ma obecnie problem z zaćmą w oczach jak spawał za młodego jako blacharz lakiernik, oczywiście bez ochrony...

• OOstrRanga 6

Poziom 2

stosuje sie do ochrony twarzy i mi nic nie jest