marynarz55 Tarcze drogie do tych przecinarek. Za jedną mam kilka bardzo dobrej jakości brzeszczotow do piły taśmowej. Wiadomo każdy woli co innego
Stal-Fun Ale żywotność.. Aczkowiek gdzieś widziałem taką przecinarkę co miała chłodzenie to też inaczej. Ale w tych czasach co mała taśmówkę FEMI co możesz kupić w podobnej cenie od przecinarki + tarczy bądź nawet taniej bo dobra tarcza to ile 1500zł/1200zł ? To się przecinarki nie opłaca bo mało tego, nie zabiera tyle materiału przy cięciu
marynarz55 a jak jest z ostrzeniem takiej tarczy?
suszi8512 Z tego co wiem to ostrzą ale tanio też to nie jest. Taśmówka pod tym względem wygrywa.
Stal-Fun a wiesz może czy na zwykłej ostrzalce takiej jak Piły do Drzewa idzie to naostrzyc?
suszi8512 Tam chyba jest widia więc chyba diamentową ostrzalką trzeba. Wejdź do mnie na grupe i zadaj pytanie a napewno ktoś Ci podpowie 👍
Cyprian zależy od rozmiaru i producenta Ja mam niebieskiego evolution 255 mm zapłaciłem coś ok może 400 Polski globus w tym rozmiarze ok 600 zł (tyle za ukośnice dalem) owszem można i finskie za 1000 Ale wtedy to już bym dołożył do tasmowki
Stal-Fun owszem widia tylko są trzy zęby lewy zerowy i prawy Póki co tnie jak się stroi będę szukał W porównaniu do tej tarczy pomarańczowej "uniwersalnej" niebieska jest dużo lepsza
suszi8512 Weź jeszcze pod uwagę że przy tasmowce nie musisz stać i pilnować. Ustawiasz wymiar blokujesz imadlo puszczasz i sama tnie a Ty w tym czasie robisz coś innego. I hałasu nie ma takiego przy tasmowce.
suszi8512 To są takie główne zalety taśmówek które wymieniłem
suszi8512 niebieska owszem ale teraz testowałem: Tarcza do metalu stali 355x 90T 25,4 DeWALT DT1927 https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-metalu-stali-355x-90t-25-4-dewalt-dt1927-8963851324?snapshot=MjAyMC0wNC0xMFQwNjoxNTowNS4xNDNaO2J1eWVyOzNjM2Q5N2Q0MDk4OGRkMzk2Y2UzMjNmZmVmMmQyYmFhYTY2ZWQ1ZjVkZGRhMmI1NjMzOWExZDBmNjExODdlMDE%3D
więcej zębów płynniej idzie , wg mnie lepsza.
Stal-Fun dokładnie
Stal-Fun Mamy w firmie dwie taśmówki, miałem pilną robotę , ustawiłem kąty , i poszedłem robić coś innego ,jak wróciłem to myślałem że się załamię takiego banana mi wycięło .
marynarz55 To musiało być coś nie tak. Ja w swojej ustawiam material wlaczam i i w tym czasie szykuje material itp. Jeszcze nie mialem takiego przypadku
marynarz55 rozgladalem się Ale chyba nie mogłem rozmiaru znaleźć