I cyk biureczko dla nastolatki 🙂
Projekt laweczka prawie ukonczony. Lecz oglaszam wszem i wobec. Nie samą robota czlowiek zyje. Jadę na ryby.
No i fajnie.
Pierwszy.
Rok 2017. Początek firmy. Profil 80x20x2 walcowany w ten sposob. Elegancko wyszło Rok 2019 pazdziernik. Wziąłem podobne zlecenie. Na 5m, ugięcia 380mm. Łamało ściankę od wewnątrz. Stwierdziliśmy że zapadnięte ścianki dlatego nie da rady. W okolicy wszędzie taki sam.
Portfenetry z szybą. Bezpieczną. Jeszcze nie dawno nie wiedzialem co to portfenetry 🙂 Daszek tez z gotowców złozony i zamontowany przez Nas 🙂
Darko e tam jak kupowałem nie były takie drogie jak teraz 😥
Bestseller wśród balustrad zewnętrznych.
Darko Tak jak z bramami i przenslami. Za parę lat ten wzór przeminie tak jak kute ogrodzenia dopóki nie pojawi się nowy
Stal-Fun Zauwazylem ze w okolicy szybko rozwijaja sie firmy ktore robia z alu ogrodzenia. Albo balusyrady. Nic nie spawaja. Wszystko skrecane. Bez odpryskow. Bez czyszczenia. Pyk z gotowych elementow.
Farba schnie a ja sobie kombinuje. Kto wie co kombinuje? 🙂
Darko No ciekawe rozwiązanie
Wymyslilem. Zrobilem. Pierwszy w historii akcesorii szablon oddalajacy material od stolu. Przy powtarzalnej produkcji zyskujemy czas na tym ze nie musimy sprzatac co jakis czas odpryskow ze stołu bo pod jeden detal wpadnie pod drugi nie i wiadomo jak to wkurza. Ramka jest "w powietrzu i odpryski spadają w dół. W skali zmiany bedzie to jakies 10 - 15% wiecej produkcji. Wykorzystalem do niego juz istniejace elementy plus 1minuta roboty i rewolucyjny szablon gotowy. Zlozenie takiego szablonu zajmuje 5 min i mozna produkowac.
Darko Nie ma dojścia do pachwiny w środku a i narożnik też do końca nie przejedziesz
Stal-Fun Tego sworznia nie musi być w pachwinie. I tak się trzyma mocno na jednym. A kolejnym usprawnieniem wlasnie bedzie oczko wypalone tak by dojść do naroznika calego. Ja np tylko szczepiam w szablonie i wyrzucam i nastepny. zrobie 20 sztuk i dopiero przestawiam sie na spawanie ale juz poza szablonem.
Darko Jesli spawasz poza szablonem to zawsze spaw pociągnie
Stal-Fun Jak będzie mi dane to zaczne nagrywać filmy z kolejnoscia spawania na poszczegolnych elementach. Pokaże jak spawac by max 2mm sciagnelo na przekątnej co jest calkowicie w normie. Lub pokazę jak spawac plaszczyzny by nie skrecalo albo nie bananowalo. Kiedys welding girl fajny rysunek wrzucala chyba na swoj profil na fb.
Darko Widzialem już takie filmy. Andrzej Żuberek pokazywał
Darko dla nowicjusza będzie to bardzo przydatny poradnik
Stal-Fun No to czym sie martwisz 🙂 Nic nie ściągnie 🙂 A co do szablonu. Nadaje się on jak robisz powtarzalne rzeczy. Można go rozsuwać i montować do stołu jak chcesz. A jak nie chcesz to odkręcasz śrubę i masz te same elementy stołu co wcześniej. Będzie jeszcze taki kątownik w formie kątomierza. Skręcasz do jakiego kąta chcesz.
Darko a to na płaszczyźnie stołu nie idzie tego tak ustawić? Czy po prostu kombinujesz?
Darko Ja się nie martwię poprostu taka sugestia z mojej strony