Darko Super takie donice 👍
Super łóżeczko ! Było co dźwigać 😃
Cyprian też sie bałem ze bedzie ciezkie 🙂 sama konstrukcja 60kg.
Darko Ale wyszło super
Darko dobry pomysł z tymi donicami a dno jak robiłeś ?
Lutek W tej największej wsadziłem profile a w reszcie jest blacha 3 opitolona od spodu i oszlifowana. W przeciwnym razie żeby nie musieć spawać i szlifować można zrobić z blachy fajne proste podstawki bo bez nich by woda wyciekała. Jakbym miał trochę grosza to bym zlecił na laserze albo na plaźmie palenie prostych elementów i zagięcie. Mam świetny pomysł na doniczki za stosunkowo niewiele. Cyk i gotowe 🙂 Ale to za jakiś czas wrzuce efekty.
Darko łóżko mega Kolega takie robił ale z ...drewna
Jakiś czas temu moje drewniane się rozleciało i upierdzieliłem takie 🙂 Waga- a ze 250kg. Nic nie skrzypi i raczej nie ma szans by się rozleciało 🙂 2 lata temu kupiłem synowi z allegro łóżeczko to po lewej od mojego i już ledwo zipie. Syn krzyczy że chce taki domek tylko czarny i zaraz będę robił 🙂
Jest brama. Szkoda by niszczała. Brama solidna lamana z 4 skrzydeł. Rama 3 scianka. W środku80 x 20. 5m i furtka 1m. Wysokie na 1,5m. Przerwa ok. 4 cm. Na skraju zawiasy regulowane. I toczone miedzy skrzydlami. Do furtki dorzuce wszystko. Proszkowy podklad i kolor 7016. Zrobilem w zeszlym roku. Jedziemy na montaż. Okazuje sie ze chlop zmarl a bramy nikt nie chce. Szkoda jej. Sprzedam tanio.
Coraz czesciej kupowany prezent 🙂
Darko to jakieś zamknięcie posiada
Stoliczek spakowany. Fajrant
Darko no pełen szacun Piękne realizacje
suszi8512 Dziękuję ślicznie!
suszi8512 To jest zaspawane na amen 🙂
Darko a są tacy co to otwierają?
W czerwcu 2016r. z warsztatu wyszedł prototyp wielopiły dwuwałowej do specjalistycznego cięcia drewna do tartaku. Był pomysłodawca i ja jako inwestor. Maszynę praktycznie zaprojektował i wykonał pomysłodawca. Ja tylko wyłożyłem gotówkę. W sumie jakieś 20 tysięcy na wszystko. Jak wiadomo prototyp pochłania więcej gotówki niż któraś sztuka z kolei. Jak ktoś w temacie to wie że takie maszyny to kwota rzędu 100tysięcy za nową. Są tańsze ale badziewne. Posiadam rysunki. Część w głowie, byłem przy składaniu, wiem co i jak, gdzie. Na laserze wygrzebe napewno rysunki na wypalanie. Wiem gdzie pracuje machina do tej pory i można jechać i skopiować. Oczywiście udoskonalić. Zrobić projekt w cadzie. Na początku się zraziłem bo machina rok czasu się sprzedawała. Telefonów było sporo ale każdy wolał jednak kupić markową razem z serwisem. Jakby się ktoś trafił kto by pomógł zrobić drugie podejście tylko tym razem porządnie to chętnie wrócę do tematu bo myślę że będzie zapotrzebowanie.
Darko Czemu nie mógłbym się podjąć jeśli byś pomógł
Darko kocham prototypy... U mnie na blogu znajdziesz filmiki maszyny do przewiertów bezwykopowych.. Opatentowane.. Niby małe coś ale też zjadlo po 3 miesiące prac..
Darko W sumie jedyna przeszkoda w tej chwili jest kasa. Na fb oglaszal sie gosc co robi projekty w cadzie. Wystarczylo by poszukac i znalezc kogos kto ma pojecie. Mam tez numer do goscia co napiszę dtr. Numer do elektronika co podlaczal sterowanie. Mozna by cos ruszyc. Czytałem kiedys o normach na takie machiny. Wystarczy spelniac warunki i mozna samemu nadac tabliczke znamionowa. Nie potrzeba zadnych papierow na produkcje.
Darko Jeśli chodzi o tą maszynę - to nie do czegoś takiego zachęca właśnie GPPH? super pomysł i prototyp który działa, tylko dopracować szczegóły i szukać kolejnych klientów!